Ivkoviću dodeljena plaketa: Radničkom sam ostao veran kao pas (video)

18.01.2021

10:52 >> 15:17

0

Autor: Adam Štulić

Trofejni strateg nagrađen na proslavi 100. rođendana SD Radnički

Ivkoviću dodeljena plaketa: Radničkom sam ostao veran kao pas (video)
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Zlatnim slovima će ime Dušana Ivkovića zauvek biti upisano u istoriji Radničkog sa Crvenog krsta. Danas je zbog svega što je uradio za ovaj klub nagrađen posebnom plaketom za životno delo. Priznanje mu je dodeljeno u Muzeju Jugoslavija povodom 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Duda Ivković je, uz brata Slobodana, jedan od najvećih trenerskih legendi koje su potekle sa Crvenog krsta, a nagradu su mu uručili najmlađi članovi SD Radnički.

Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim ovom velikom odlikovanju SD Radnički – izjavio je Dušan Ivković. – Sigurno je u prethodnih 100 godina koje danas obeležavamo bilo mnogo sportista, navijača i funkcionera koji su zasužili makar sličnu nagradu. Ja sam vrhunske sportske rezultate ostvario sa reprezentacijom i drugim klubovima… Možda bolje da su rekli da je ovo odlikovanje za vernost. Nije retko da se kaže veran kao pas, a ja sam to ostao Radničkom.

Pročitajte još

Ivković je iskazao zadovoljstvo što je ovaj legendarni kolektiv počeo da ide ka gore…

– Kada sam pre desetak godina pozvan u Radnički sa molbom da pomognem, rekli su mi da će nam uzeti lokaciju. Stalno govorimo Crveni krst, ali ne treba da zaboravimo opštinu Zvezdara, koja nam je mnogo pomagala. Želeo bih da istaknem jedan tim koji je mnogo radio i mnogo učinio. Uveli su neke promene i krenuli napred. U poslednje dve godine smo rekli da ćemo obeležiti 100. rođendan Radničkog ali nećemo se zadovoljiti podelom plaketa, već ćemo da se trudimo da napravimo klub koji će da funkcioniše u narednih sto godina.

Duda Ivković je deset godina igračke karijere proveo u Radničkom, a posle toga je na istom mestu 1968. godine počeo svoju trenersku priču u mlađim kategorijama. Posle je otišao u Partizan, pa onda u Aris, odakle se vratio na Crveni krst. Proveo je tu dve godine i otisnuo se u Šibenku, pa redom Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo, Efes.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike