Jovanović: Kada sednemo i smirimo se, moramo da budemo zadovoljni

14.02.2021

22:40 >> 22:42

0

Autor: M. R.

Utisci iz tabora Mege posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde - 73:60

Jovanović: Kada sednemo i smirimo se, moramo da budemo zadovoljni
Copyright MN Press

Ekipa Vladimira Jovanovića se sjajno nosila sa Crvenom zvezdom u prvom poluvremenu finala Kupa Radivoja Koraća. Međutim, u nastavku utakmice iskusniji rival je uspeo da režira preokret i da podigne trofej namenjen pobedniku (73:60).

Opet smo pokazali dva lica, kao i u prve dve utakmice – rekao je trener Mega Soccerbeta Jovanović. – Prvo poluvreme smo jako dobro odigrali, postigli 40 poena, ali i dozvolili Zvezdi da postigne 36, što ne mislim da je mnogo, s obzirom na to kakav kvalitet imaju. Mislim da smo iskontrolisali većinu stvari što se tiče odbrane, pre svega mislim na njihovog najboljeg poentera Lojda, koji je na ovoj utakmici dao 11 poena. 

Pročitajte još

Prilikom odlaska na pauzu Mega je imala prednost – 40:36.

U drugom poluvremenu mislim da smo ušli u sporiji ritam, normalno zaslugom i Zvezde i tu se nismo najbolje našli. Na probleme koje smo imali u napadu, nadovezali su se problemi u odbrani. Opet smo i u drugom primili samo 37 poena… Ali, imali su veliki broj skokova u napadu. Iz druge šanse su postigli 22 poena, što je stvarno mnogo. To moja mlada ekipa nije izdržala. Na kraju zaslužena pobeda Zvezde na rezultat koji je veoma mali. Odbranu nismo mogli bolje da odigramo, ali definitivno taj defanzivni skok i protok lopte u napadu su nam falili za bolji rezultat. 

I pored poraza u finalu, izabranici Vladimira Jovanovića su ostavili odličan utisak na ovom izdanju nacionalnog Kupa.

Pročitajte još

Mi smo se u klubu razmazili, imamo veoma dobru sezonu sa jako mladim timom. U ovom trenutku i dalje pretendujemo da budemo deo plej-ofa u ABA ligi, čekamo i dalje druge rezultate, u krugu smo sa kvalitetnim timovima sa velikim budžetima, koji igraju evropska takmičenja – Evroligu, Evrokup. Drago mi je zbog toga… Ne možemo da budemo zadovoljni posle poraza u finalu Kupa. Međutim, kada čovek sedne i smiri se, moramo da budemo zadovoljni sa dosadašnjim delom sezone. 

Filip Petrušev je ponovo prikazao zapaženu partiju, ali nije u završnici uspeo da se izbori sa iskusnijim protivnicima.

Čestitao bih igračima Zvezde na zasluženoj pobedi i osvajanju Kupa. Mi smo igrali dobro prvo poluvreme, kao što je karakteristično za nas – igrali smo brzo, nesebično, dolazili do dobrih šuteva, pogađali ih i vodili. Kontrolisali smo donekle tu utakmicu. U drugom poluvremenu smo stali energetski pogotovo, oni su nas usporili njihovim ritmom. Preuzeli su kontrolu meča i na kraju zasluženo slavili. Mi nismo uspeli da iskontrolišemo njihov skok u napadu i to je jedna od stvari koja je presudila – završio je Petrušev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike