KRAJ: Zvezda u trileru izgubila od Zenita

19.02.2021

19:15 >> 21:52

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi od tima iz Sankt Peterburga

KRAJ: Zvezda u trileru izgubila od Zenita
Copyright MN Press

Pokušala je Crvena zvezda da nastavi pobedničku seriju, uprkos izostanku nekoliko bitnih igrača zbog zdravstvenih problema. Uspeli su u tome u Kupu, pa protiv čačanskog Borca.

Probali su to da ponove i protiv Zenita iz Sankt Peterburga. Bili su veoma blizu, ali nisu na kraju uspeli. Ruski tim je na kraju slavio – 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15).

U dramatičnoj završnici je Džordan Lojd imao šut za pobedu, nije uspeo da pogodi. Rivers je potom promašio prvo, pa namerno promašio i drugo bacanje, nije bilo vremena za akciju crveno-belih.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Lojd (21, 4sk, 3as) i Dobrić (13), na drugoj strani je najbolji bio Pengos (25, 7as).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′- DRAMA PRIPALA ZENITU

Davidovac pogađa za tri i vraća dramu (72:72). Davidovac faulom sprečava prodor Zubkova. Lazić se vraća u igru umesto Uskokovića. Ponitka u padu promašuje za tri. Lopta za Davidovca na niskom postu, on pronalazi Dobrića koji daje trojku (72:75). Sjajna odbrana Zvezde, Gudaitis je na kraju fauliran. Radonjić vraća Uskokovića za samu završnicu. Centar Zenita promašuje drugo, ali Ponitka hvata loptu, ostavlja Pengosu koji daje trojku (75:76). Tajm-aut Zvezde na 27 sekundi pre kraja. Gradila je Zvezda napad, sudije su pokazale da je Kuzmić napravio faul u napadu. Bunili su se svi u Zvezdi, nije pomoglo. Simonović ga je zamenio, jasno je bilo da mora brz faul da se pravi. Nije Ponitka uspeo da ubaci loptu za pet sekundi, sjajna odbrana crveno-belih. Serija izmena na obe strane na 14.7 sekundi pre kraja. Lojd je dobio loptu. Krenuo je na prodor, lopta nije završila u košu. Džordan je faulirao Riversa. Promašio je prvo, pa namerno promašio drugo, Dobrić je šutirao sa svoje polovine, ni blizu – 75:76.

38′ – NEIZVESNA ZAVRŠNICA

Sjajna odbrana Zvezde, Lojd pokreće kontru, Dobrić zakucava (66:69). Zubkov pravi rukometni faul u skoku, sudije sviraju faul u napadu, on nastavlja da se buni. Uskoković pogađa uz faul Pengosa, pre izvođenja penala Radonjić zove Lojda i daje mu savete. Aleksa pogađa dodatno bacanje (69:69). Uskoković pravi četvrtu ličnu. Zubkov je polovičan sa penala. Duži napad Zvezde, Uskoković ne uspeva da pogodi za tri uz zvuk sirene (69:70). Pengos poentira, Radonjić reaguje tajm-autom (69:72)

36′ – GREŠKA LOJDA

Lojd pogađa oba penala. Uskoković se vratio u igru. Zubkov pogađa za tri (64:69). Lojd kreće na prodor, traži faul, sudije ne reaguju. Sjajna reakcija Davidovca, Zubkov izbacuje loptu u aut. Lojd poklanja loptu na drugoj strani.

34′ – PENGOS ODGOVARA

Pengos ide na prodor i poentira. Zenit se odlučuje da promeni odbranu na zonsku. Dobrić je bio primoran da šutira skoro sa polovine terena, ni blizu koša. Kumić pravi faul na Gudaitisu (62:63). Pengos daje trojku (62:66), Lojd se vratio u igru. Trojka Davidovca izlazi iz koša (62:66).

33′ – DAVIDOVAC ZA PREOKRET!

Davidovac greši pirlikom dodavanja, pa se iskupljuje, krade “živu” loptu, ali Kuridža ne uspeva to da nagradi poenima. Pojters pokušava preko Kuridže, promašuje. Strpljiv napad Zvezde, Dobrić pravi fintu šuta, ide na prodor i pogađa (60:61). Davidovac krade loptu i donosi Zvezdi prednost (62:61).

31′ – PROBLEMI SA SEMAFOROM

Početak poslednjeg kvartala obeležili su problemi sa semaforom. Posle kratke pauze je meč nastavljen. Ponitka promašuje za tri. Radanov traži loptu, ide na prodor, sudije sa malim zakašnjenjem sviraju faul Pengosa koji protestuje. Aleksa je pogodio oba (58:61). Beron promašuje za tri (58:61).

30′ – TROJKAŠKI OBRAČUN

Tomas pogađa oba penala. Pengos zatim krade loptu, pa pogađa za tri (50:61). Dobrić na to odgovara trojkom posle tajm-auta (53:61). Davidovac posle dobre odbrane pogađa za tri, to su mu prvi poeni na meču i povratak nade (56:61).

28′ – DOBRIĆ ZA TRI

Muči se Zvezda sa organizacijom napada. Pengos se vratio u igri i odmah se vidi razlika na parketu. Davidovac udara “rampu” Pengosu. Dobrić pogađa za tri (50:56).

27′ – SJAJNA ODBRANA, PA POKLON

Agresivna odbrana Zvezde, Uskoković pravi faul u završnici napada Zenita. To mu je treća lična, menja ga Davidovac. Rivers promašuje, Lojd pokreće kontru, Zaharov ga faulira i sprečava lake poene. Lojd ne pogađa za tri. Ponitka je odreagovao posle guranja sa Ponitkom, Džordan se žalio arbitrima na tu odluku, pa je Radonjić morao da ga izvadi iz igre kako bi ga smirio. Tomas ne pogađa. Ponitka faulom zaustavlja Davidovca. Dejan ne uspeva da pronađe put do koša. Bespotreban faul Simonovića daleko od koša, poklanja bacanja Ponitki koji je siguran (47:56).

25′ – ZAKUCAVANJE LOJDA, PA TROJKA SIMONOVIĆA

Lojd zakucava, Lazić krade loptu, Simonović pogađa za tri, Paskval traži minut odmora (47:54).

24′ – PRELEP PAS USKOKOVIĆA

Prelepa asistencija Uskokovića koji pronalazi usamljenog Kuridžu pod kšem. Marko šutira, lopta se nećkala i vratila u koš. Pengos je promašio, Gudaitis je uhvatio i vratio loptu u koš. Paskval ga je za svaki slučaj izveo iz igre (42:54).

23′ – KUZMIĆ SE ŽALI NA POVREDU

Pengos pogađa, Uskoković je fauliran, dao je oba penala. Kuzmić je zatim izašao iz igre, žalio se na udarac koji je dobio. Dok mu se ukazivala pomoć sa bolnom grimasom na licu je reagovao. Holind i Kuridža promašuju za tri, posle čega Holins pogađa u kontri (40:52). Simonović se izborio za loptu posle promašaja Uskokovića, ali je sudija Hristodulu svirao faul u napadu.

21′ – USKOKOVIĆ

Prve poene u drugom poluvremenu postiže Uskoković (38:48).

20+’ – RADONJIĆ I LOJD: DEFANZIVA

Trener Zvezde Dejan Radonjić i prvotimac Džordan Lojd su pričali u pauzi između dva dela.

– Moramo da budemo jači defanzivno, da pametnije igramo u napadu i malo brže – rekao je Lojd.

Slično mišljenje ima i šef stručnog štaba.

– Pre svega se nadam da možemo da nastavimo sa dobrim stvarima. Bilo je nekih defanzivnih grešaka koje su kaznili. Znam da nije lako, ali se nadam da možemo defanzivno da budemo bolji.

20′ – ZENIT VODI

Lazić je primoran da šutira u poslednjim sekundama i pogađa trojku (34:42). Pengos ostaje potpuno sam na šutu za tri i to zna da kazni (34:45). Lojd gubi loptu, pa pravi faul. Fridzon je polovičan sa penala. Džordan je zatim iznudio faul i pogodio oba penala (36:46). Pojters je pogodio dva slobodna bacanja, pokušaj Simonovića za tri nije prošao kroz obruč (36:48).

18′ – PENGOS ODGOVARA NA SERIJU ZVEZDE

Lazić se odlično postavlja, Ponitka ga faulira. Kuridža to nagrađuje trojkom na drugoj strani (29:39). Zubkov je promašio trojku, Uskoković je praktično doneo loptu do Kuridže koji je fauliran. Paskval traži tajm-aut, Kuridža smanjuje zaostatak (31:39). Pengos na to odgovara trojkom (31:42).

16′ – LOJD U KONTRI, ZENIT VODI

I Zaharov pogađa za tri. Dobrić ostaje sam na šutu za tri, ne pogađa. Kuzmić ne pogađa pod košem, pa pravi faul. Džordan hvata loptu i pokreće brzu kontru koju sam rešava (24:35).  Gudaitis pogađa oba, Kuzmić promašuje oba penala (24:37). Pengos poentira sa poludistance (24:39).

14′ – LAKI POENI

Lojd hvata loptu u napadu i postiže lake poene. Lako do poena dolazi i Zubkov na drugoj strani. Lojd se žali kod arbitara na jake faulove protivnika. Lojd gazi liniju pri šutu za tri (22:32).

13′ – PONOVO BERON I RIVERS

Sjajan potez Radanova i poeni. Beron ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (18:27). Zaharov pravi grešku u kroacima. Paskval je besan na svog igrača. Uskoković se vratio na teren. Radnov je napravio faul u napadu.  Rivers pogađa treću trojku iz isto toliko pokušaja i vraća dvocifrenu prednost (18:30). Radonjić je tražio tajm-aut. Lojd se vratio u igru.

11′ – DOBRIĆ TRAŽIO NESPORTSKU

Dobrić krade loptu Beronu, dobija faul, traži nesportsku, arbitri mu objašnjavaju da nema elemenata za to. Dobrić promašuje, a Beron zatim lako dolazi do novih poena, na taj način je prešao brojku od 500 poena u elitnom takmičenju (16:24).

10′ – PREDNOST ZA GOSTE

Po povratku sa malog odmora Kuridža pravi grešku prilikom dodavanja. Rivers pogađa preko ruke Kuridže za dvocifrenu prednost gostiju (12:22). Radanov prolazi pored Pengosa i pogađa (14:22). Puškov promašuje zicer. Kuridža promašuje posle prodora. Beron promašuje za tri. Davidovac je prošao do koša, ali promašio zicer. Zubkov gura Kuzmića, sudije sa malim zakašnjenjem sviraju faul. Ognjen je siguran sa penala. Zaharov je pogodio uz zvuk sirene, sudije su pokazale da je vreme isteklo, potom su proverile snimak i potvrdile odluku (16:22).

8′ – BERON I PENGOS

Lojd je fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja (12:15). Posle pogođenog drugog penala ga je zamenio Dobrić, na drugoj strani je ušao Beron. Bili je fauliran i siguran sa linije penala (12:17). Pengos poentira u kontri. Radonjić traži minut odmora (12:19).

7′ – RIVERS ZA TRI

Serija promašaja na obe strane. Prekida to Gudaitis (10:12). Simonović ne pogađa za tri. Rivers ostaje sam i to kažnjava trojkom (10:15).

5′ – POENI LOJDA IZ NEMOGUĆE POZICIJE

Davidovac je ušao u igru, sa trakom na kolenu. Gudaitis daje oba slobodna bacanja, a Lojd iz nemoguće pozicije uspeva da pogodi koš (8:8). Laki poeni za Tomasa pod košem (8:10). Holins faulom sprečava kontru Zvezde. Kuzmić ispravlja promašaj Simonovića (10:10).

3′ – SERIJA ZENITA

Lazić promašuje posle prodora. Kapiten Zvezde potom faulira Tomasa koji je siguran sa penala (3:2).  Lazić pogađa za tri (6:2), posle čega Zenit ulazi u seriju. Holins postiže četiri uzastopna poena. Uskoković dobija drugu ličnu (6:6).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Lojd je pogodio trojku posle dobre akcije. Uskoković je potom napravio faul. Ponitka izbacuje loptu u aut (3:0).

20:41′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda kreće meč u petorci Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

20:38′ – DVOJICA JUNIORA

U sastavu Zvezde su i dvojica juniora koji su bili deo uspeha u Kupu – Milutin Vujičić i Nikola Šaranović.

Nikola Šaranović MN Press

20:34′ – BERON I RIVERS U BEOGRADU

Dvojica bivših košarkaša Zvezde će ponovo igrati u “Pioniru”. Ovog puta u dresu Zenita. U pitanju su Bili Beron i Kej Si Rivers.

MN Press

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike