Radonjić: Ne mogu da budem ljut, jedan skok i jedno polaganje su odlučili meč

19.02.2021

22:09 >> 22:13

0

Autor: N. St.

Trener crveno-belih analizirao utakmicu

Radonjić: Ne mogu da budem ljut, jedan skok i jedno polaganje su odlučili meč
Copyright MN Press

Imala je Crvena zvezda pobedu u rukama protiv Zenita (75:76). Prvo na 30 sekundi pre kraja, pa onda u samoj završnici. U prvoj situaciji je Ponitka uspeo da dođe do ofanzivnog skoka posle promašaja sa penala, a Pengos da pogodi trojku. U drugoj je Lojd imao prodor, ali lopta nije ušla u koš.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je dao svoje viđenje utakmice.

– Čestitke Zenitu na pobedi. Takođe čestitam i mojim igračima na ovom meču. Prvo poluvreme je bilo slabije defanzivno. Neke greške smo pravili. Oni su to kaznili, dali 48 poena. Drugo poluvreme je bilo bolje. Igrali smo bolje u odbrani, promenili smo dešavanja na terenu. U posledjih par minuta smo imali otvoren meč. Nažalost jedan skok i jedno polaganje su odlučili meč. Oni su pobedili. U ovoj situaciji ne mogu da budem ljut. Zadovoljan sam našom igrom – počeo je Radonjić.

Bio je ovo peti meč u osam dana za ekipu koja igra sa skraćenom rotacijom zbog zdravstvenih probelma.

– Kada smo pričali o očekivanjima pre meča sam rekao, a ponoviću i sada da je nerealno pričati o očekivanjima u situaciji u kojoj se nalazimo i u problemima koje imamo. Osvojili smo Kup, pa smo sa još manjim brojem igrača imali planiranje i pripremu za kvalitetan tim. Imali smo želju da uđemo u meč, da damo sve od sebe, da igramo najbolje što možemo. Vrlo malo ima onih koji su smatrali da imamo bilo kakve šanse, mislim da je bilo suprotno. Momci su dali sve od sebe, igrali smo do poslednjeg atoma skaku. Na kraju taj jedan skok, jedan zicer nas je koštao trijumfa koji bi možda bio i najveće iznenađenje u sezoni. Čestitam momcima na izgaranju i poštenom odnosu. Nadam se da ćemo brzo imati još nekoga na terenu kako bismo mogli da radimo. Slede situacije koje nisu jednostavne i tih 15-20 dana koji slede treba izgurati.

Dobra vest je da su Lendri Noko i Kori Volden bili pored terena, ali je još uvek nejasno kada bi mogli da se priključe saigračima.

– Posle pauze i bolesti koju su imali biće potrebno vreme da uđu u trenažni proces. Individualna je stvar kome će koliko dana biti potrebno da se adaptira za kolektivni trening. Teško je reći i biti precizan sa tim. Trudićemo se da svakog od njih što pre stavimo u funkciju. Treba da budemo strpljivi. Nije realno da očekujemo najbolja izdanja u brzom periodu posle pauze koja je bila takva. Imamo ritam, teške izazove, jake utakmice. Šta je tu je. Daćemo maksimum, videćemo za šta će to biti dovoljno. Nadam se da će nam se vratiti neka utakmica. Ovo večeras smo zaslužili da dobijemo – zaključio je Radonjić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike