Lojd promašio pobedu: Zvezda se vratila iz velikog minusa, ali je drama pripala Zenitu

19.02.2021

21:42 >> 22:54

0

Crveno-beli izgubili na kraju

Lojd promašio pobedu: Zvezda se vratila iz velikog minusa, ali je drama pripala Zenitu
Copyright MN Press

Tako blizu, a tako daleko. Jedan koš je delio od novog podviga. Vidno oslabljeni bez nekoliko igrača (Volden, Hol, Kolom, Noko), sa povređenim Davidovcem i Uskokovićem kao jedinim pravim plejmejkerom su pružili veliki otpor. Nadoknadili su i dvocifren minus, ali na kraju nisu uspeli da savladaju Zenit.

Dramatična završnica pripala je gostima, Lojd je promašio šut za pobedu – 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15).

Zvezda je agresivno započela meč (6:2), ali je onda usledila serija gostiju. Ulazak Riversa i Berona je „pogurao“ ekipu, pa su tako posle osam minuta stigli do dvocifrene prednosti (12:22).

Nastavila se borba između Lojda i Berona. Džordan je bio jedini raspoložen u crveno-belom timu, na drugoj strani je Bili koristio svaki milimetar prostora da pogodi za tri. Uz to je i Kej Si dao tri trojke iz isto toliko pokušaja (18:20). Zvezda je uzvratila udarac preko Kuridže i Lazića (34:42), ali su zatim ostavili Pengosa potpuno samog što je on surovo kaznio i omogućio svom timu da na pauzu ode sa dvocifrenom razlikom (36:48).

Glavna prednost iz prvog dela bio je šut za tri i napadačko (ne)raspoloženje. Zenit je imao 50 odsto šuta za tri (7/14), dok je u Zvezdi jedini dvocifren bio Lojd (17), iza njega je bio Lazić sa šest poena.

Pojačala je Zvezda agresivnost u odbrani i to je napravilo velike probleme gostima. Stao im je šut za tri, Uskoković je počeo da se navikava na odgovornost koju nosi pozicija pleja, da bi posle zakucavanja Lojda i trojke Simonovića srpski tim vratio nadu (47:54). Razliku je dodatno smanjio Dobrić trojkom (50:56), da bi potom Pengos sa dva odlična poteza, ukradenom loptom i trojkom, odbio nalet (50:61). Pravovremeni tajm-aut Radonjića je doneo dve trojke, prvo Dobrića, pa Davidovca kome su to bili prvi poeni na meču. U poslednji kvartal je Zvezda ušla sa „-5“ (56:61).

Nastavila je Zvezda da igra čvrsto u odbrani i to je donelo rezultat. Dobrić i Davidovac su se razigrali, pa je Zvezda stigla do prvog vođstva još od prve četvrtine (62:61). Pengos je na to odgovorio sa pet uzastopnih poena (62:66). To je bila najava dramatične završnice. Na 27 sekundi pre kraja je Pengos dobio loptu posle promašenog slobodnog bacanja i trojkom doneo prednost svom timu (75:76). U narednom napadu je Kuzmiću suđen faul u napadu, pa Ponitka nije uspeo da izvede loptu za pet sekundi. Lojd je dobio loptu, krenuo na prodor, nabacio loptu na obruč, nije završila u košu. Rivers je fauliran, promašio je prvo, pa je namerno promašio drugo, Dobrićev šut nije bio blizu koša. Zenit je slavio.

ZVEZDA: Lojd 21 (4sk, 3as), Uskoković 5 (6as), Šaranović, Vujičić, Davidovac 8 (4sk, 3as, 3 uk.l), Lazić 6, Radanov 6, Dobrić 13, Simonović 3, Kuridža 7, Kuzmić 6 (9sk)

ZENIT: Rivers 9, Zaharov 3, Pengos 25 (7as), Fridzon 1, Holins 6, Tomas 6, Beron 7, Puškov, Zubkov 6, Pojters 2, Ponitka 2 (5sk), Gudaitis 9 (6sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike