Pobeda za kraj kvalifikacija: "Orlovi" se revanširali Švajcarcima

21.02.2021

13:54 >> 17:30

0

Autor: M. R.

Košarkaši Srbije upisali četvrti trijumf - 88:81

Pobeda za kraj kvalifikacija: "Orlovi" se revanširali Švajcarcima
Copyright Promo/ FIBA

Pobeda za kraj kvalifikacija. Košarkaši Srbije su u poslednjem meču u ovom ciklusu, koji nije imao rezultatski značaj, uspeli da se revanširaju reprezentaciji Švajcarske za poraz u novembarskom “prozoru”. Utakmica u “balonu” u Tbilisiju nije za “orlove” bila laka, ali pobeda je upisana – 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12).

Naš tim završava kvalifikacije sa skorom 4-2, a protivnik sa učinkom 1-5. U ovoj grupi je ostalo da se odigra još susret Gruzija – Finska. Poznato je da na Evropsko prvenstvo 2022. godine idu Gruzija kao jedan od organizatora, kao i Srbija i Finska. 

Pročitajte još

Sve je bilo rešeno i pre ovog meča. Srbija je izašla na teren sa vizom u džepu, Švajcarska više nije imala šansu da izbori plasman na EP. Bez obzira na takvo stanje na tabeli, naš protivnik je bio veoma motivisan da još jednom skine skalp velikom favoritu. Od samog starta su nametnuli ritam koji njima odgovara, odlučni da krenu po drugu pobedu protiv iste ekipe… Brzo su poveli sa 12:4 i pokazali da će kazniti opušten pristup momaka iz Srbije. “Orlovi” su se približili i do kraja poluvremena se vodila izjednačena borba.

Međutim, Švajcarci nisu popuštali. Vrlo raspoložen za nadmetanje bio je Dušan Mlađan, koji je već jednom Srbiju šokirao u prethodnom “prozoru”. Treća četvrtina je protekla potpuno u znaku rivala, koji je taj period dobio 28:19. U jednom trenutku Švajcarska je vodila čak 13 razlike.

Probudili su se izabranici Igora Kokoškova u završnici i tako sprečili još jedan šokantan poraz u kvalifikacijama. Ulogu glavnog realizatora od Filipa Petruševa i Danila Anđušića preuzeo je Marko Luković. Vezao je nekoliko dobrih poteza i pogurao Srbiju ka pobedi, kojom je stavljena tačka na ovaj kvalifikacioni ciklus.

SRBIJA: Jaramaz 6, Apić 2, Simanić, Avramović 8 (9sk), Anđušić 20 (4sk, 6as), Petrušev 22 (8sk, 3as), Ašćerić 3 (3sk), Luković 10 (2as), Nenadić, Raduljica 8 (3sk), Rebić 9 (6sk), Ilić.

ŠVAJCARSKA: Nzege 3, D. Mlađan 18 (3sk), Dubas 10 (5sk), Kazadi 13 (5sk, 8as), Kovač 7, M. Mlađan, Koture 13, Gravet 4, Kozic, Mbala 4, Jaunin 3, Jurkovic 6.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike