Zvezda traži šansu protiv posrnulog favorita

10.03.2021

15:04

0

Autor: D. B.

Crveno-beli u četvrtak dočekuju ruski Himki u Beogradu

Zvezda traži šansu protiv posrnulog favorita
Copyright Profimedia

Ako ne sada, onda kada? Svi navijači Crvene zvezde veruju da je sutrašnji duel protiv Himkija, jedinog tima u Evroligi koji ima lošiji učinak od beogradskih crveno-belih, idealna prilika da se stavi tačka na devet uzastopnih poraza!

Plasman Himkija ove sezone sigurno predstavlja veliko i neprijatno iznenađenje pošto teško da je neko očekivao da će tim koji predvodi ubijiti strelac Aleksej Šved imati samo tri pobede posle 27 odigranih mečeva.

Sledi duel protiv Himkija, koji je pred početak sezone napravio kvalitetna tim. Korona je do te mere uticala na njih već na startu, da je sve ostalo bilo proizvod svih problema koje su tada imali. Tim koji sada imaju, je drugačiji nego na početku sezone, ali očigledno dovoljno dobar da može da savlada Real iz Madrida ili Zenit u Sankt Peterburgu. Treba da budemo spremni da igramo dobar meč. Nadamo se da će ti dobri intervali u našoj igri biti dovoljno dugi da možemo da zabeležimo dobar rezultat – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Najiskusniji igrač u redovima Zvezde Marko Simonović uveren je da se tim vraća u željeni ritam.

Zna se kakav nam je raspored. Dugo već imamo problema sa povredama i bolesnim igračima. Vraćamo se polako u ritam, sigurno da treba još vremena. Ekipa Himkija individualno ima izuzetan kvalitet, zna se i da su oni imali puno problema, ali podigli su formu u poslednjih par utakmica. Pobedili su Zenit u gostima, pobedili su pre toga Real. Želimo da odigramo našu igru, da pružamo dobre minute i da podižemo formu na viši nivo. Zna se šta je recept za sutra, agresivna dobra odbrana što je naš prepoznatljiv stil, tranzicija – to je prvi preduslov da zabeležimo dobar rezultat u četvrtak – rekao je Marko Simonović.

Pročitajte još

Ovo će biti osmi duel ova dva kluba u Evroligi, a tradicija je na strani ruskog tima. Do sada je Himki pobedio u pet mečeva, a u prvom ovosezonskom duelu tim iz Moskve je slavio rezultatom 83:77. Meč se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić”, početak je u 20.45, a prisustvo publike nije dozvoljeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike