FIBA presekla: Srbija igra na SP

10.03.2021

13:31 >> 15:17

0

Autor: D. B.

Među 16 učesnika šampionata sveta našli su se i orlovi

FIBA presekla: Srbija igra na SP
Copyright MN Press

Juniorska košarkaša reprezentacija Srbije nalazi se među 16 nacionalnih timova koji će ovog leta igrati na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Ovakvu odluku potvrdila je FIBA koja je odredila učesnike iako kvalifikacije za ovo takmičenje nisu bila održana prošlog leta kako je bilo planirani.

Šampionat sveta za igrače do 19 godina održaće se u Letoniji, odnosno u gradovima Riga i Dugavpils od 3. do 11. jula, a osim Srbije i domaćina, predstavnici Evrope biće i Francuska, Litvanija, Turska i Španija. Iz Afrike na ovo takmičenje stižu Mali i Senegal, predstavnici FIBA Amerike biće SAD, Kanada, Argentina i Portoriko, dok su aduti Azije odnosno Okeanije Australija, Kina, Koreja i Japan.

Tokom poslednjih deset godina Srbija je dva puta osvajala srebrne medalje na ovom takmičenju. Upravo u Letoniji 2011. godine na drugo najviše mesto na postolju popela se generacija čiji su lideri bili Bogdan Bogdanović i Aleksandar Cvetković, dok su dve godine kasnije taj uspeh ponovili Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Janković, Nikola Milutinov…

Pročitajte još

Na SP za košarkašice do 19 godine koje će se održati u mađarskom gradu Debrecinu (7-15. avgust) igraće Egipat, Mali, SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Australija, Kina, Japan, Koreja, Španija, Francuska, Italija, Rusija, Češka i domaćin Mađarska.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike