Ivanović „pročitao“ Efes: Larkin promašivao, Baskonija se igrala u Istanbulu

04.12.2020

18:11 >> 18:13

0

Autor: N. St.

Španski tim ostvario ubedljiv trijumf u Turskoj

Ivanović „pročitao“ Efes: Larkin promašivao, Baskonija se igrala u Istanbulu
Copyright MN Press

Iznenađenje usred Istanbula. Efes, tim koji je prošle sezone bio „već viđen“ kao šampion Evrolige je ove sezone doživeo peti poraz i to kakav.

Na svom terenu su lako i ubedjlivo poraženi od Baskonije – 59:77 (20:17, 17:25, 13:21, 9:14).

Pročitajte još: CSKA na vrhu tabele Evrolige: Sedma pobeda za redom

Meč je bio neizvestan sve do početka treće deonice (39:42). Tada su Henri i Polonara pokrenuli seriju od 9:0 (39:51), a kada je bivši igrač turskog tima Piters ušao u šuterski ritam i pogodio nekoliko trojki prednost je otišla i do maksimalnih „+22“ (50:72). Ataman je tada zatražio tajm-aut i izvadio sve nosioce igre (Larkina, Micića, Moermana, Danstona, Bubou) i tako im jasno stavio do znanja šta misli o načinu igre.

Kako je domaći tim igrao i koliko dobro ih je „pročitao“ Duško Ivanović pokazuje i statistika, niko nije bio dvocifren, a prvi strelac Larkin se propisno ispromašivao (8, 0-5 za dva, 2-6 za tri, 5 izg.l), nisu mnogo bolji bili ni Micić (4, 3sk, 3as, 2izg.l) ni Buboa (4, 2as). Na drugoj strani je najbojli bio Piters (18, 7sk), pratili su ga Fal i Polonara sa po 12 poena.

– Ponosan sam na moje igrače i srećan sam zbog načina na koji smo igrali, posebno u odbrani i to je bio ključ trijumfa. Bili smo strpljivi u napadu, tražili naše prednosti i mogu da budem zadovljan – rekao je Ivanović posle meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike