CSKA na vrhu tabele Evrolige: Sedma pobeda za redom

03.12.2020

19:46 >> 19:58

0

Autor: M. R.

Trijumf u 12. kolu upisan protiv Olimpijakosa - 80:61

CSKA na vrhu tabele Evrolige: Sedma pobeda za redom
Copyright MN Press

Moćni CSKA nije najbolje otvorio sezonu u Evroligi, iako je predstavljen kao jedan od glavnih favorita za titulu ove sezone. Međutim, uspeli su Rusi da prebrode početnu krizu i probleme sa virusom korona i da od 6. do 12. kola upišu sve pobede, pa sad sve protivnike gledaju sa vrha tabele.

Poslednji trijumf u nizu ostvarili su na svom terenu pred 2.600 gledalaca protiv Olimpijakosa – 80:61. Grci su bolje otvorili utakmicu, poveli su 17:9, ali je brzo CSKA pojačao igru u odbrani i preuzeo potpunu kontrolu.

Ponovo je na visini zadatka bio Majk Džejms, najbolji igrač Evrolige u novembru. Najavio je da će i u decembru nastaviti u istom ritmu – 16 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Uz njega je do dvocifrenog poenterskog učinka stigao samo Šengelija – 10. Srpski košarkaš Nikola Milutinov nije protiv bivšeg kluba postigao mnogo poena – četiri, ali je dodao i osam skokova za skoro 25 minuta na parketu. U poraženom sastavu po deset poena su ubacili Martin Hasan i Jorgos Printezis.

CSKA je prvi tim koji je stigao do 9. pobede u Evroligi. Posle 12 odigranih utakmica imaju najbolji skor 9-3. U narednom meču sastaju se sa Himkijem 11. decembra. Olimpijakos ima polovičan skor 5-5, ali i dve zaostale utakmice sa Barselonom i Asvelom, jer su pravili pauzu zbog problema sa virusom korona. Upravo će sa španskim timom u devetom kolu odmeriti snage 8. decembra, a posle toga će igrati meč redovnog 13. kola sa Crvenom zvezdom u Beogradu (10. decembra).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike