Bjelica osetio moć Filadelfije

21.03.2021

06:51

0

Autor: D.B.

Lider Istočne konferencije, iako bez dve najveće zvezda, lako izašao na kraj sa Sakramentom

Bjelica osetio moć Filadelfije
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Sakramento Nemanje Bjelica je poražen u duelu sa liderima Istoka Filadelfijom. Rezultat na kraju meča 129:105 (42:21, 31:31, 33:28, 23:25) bio bi možda i realan da su “seventisiksersi” u timu imali prve dve zvezde Džoela Embida i Bena Simonsa, kao i Seta Karija. Ali, oni nisu igrali.

Ulogu lidera preuzeo je Tobijas Heris, koji je 23 od 29 poena postigao tokom prvog poluvremena kada je rešeno pitanje pobednika.

– Da li bismo pali kada smo saznali da igramo bez dve prve zvezde? Mogli mo, ali smo dokazali svim da smo tim koji može da pobedi i bez njih dvojice. Ja sam znao da to možemo, pošto znam koliko imamo talenta. To je kultura i sistem ovog kluba. Verujemo jedni drugima i mi smo odličan tim – objasnio je Heris posle meča.

Filadelfija je sjano počela meč. Pogodili su 16 od prvih 26 šuteva, od čega šest od osam pokušaja za tri poena. Rezultat svega bila je prva četvrtina koju su dobili sa 21 poenom razlike.

Pročitajte još

Nemanja Bjelica je igrao 12 minuta kao adut sa klupe. Postigao je šest poena (5-3 šut iz igre) uz dva skoka i ukradenu loptu. Kod tima iz Kalifornije najefikasniji je bio Badi Hild sa 25 poena, dok je Diandre Foks sakupio 16 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Kod pobednika, osim Herisa, Milton je postigao 28 poena, a Grin je dodao 18.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike