KRAJ: Partizan ispustio pobedu u Baru

05.12.2020

17:30 >> 20:16

0

Autor: Adam Štulić

Jedan od derbija kola ABA lige završen je pobedom Mornara u produžetku

KRAJ: Partizan ispustio pobedu u Baru
Copyright ABA/KK Mornar/Media Pro

Košarkaši Partizana pali su na jednom od najvećih ispita u ligaškom delu jadranske sezone.

Prvi meč posle reprezentativne pauze crno-beli su igrali u Baru, gde je Mornar, u jednom od derbija 9. kola ABA lige, slavio posle produžetka 77:76.

Drago mi je što se Nikolić vratio, sad smo nekoliko nas veterana u ovom timu (video)

Barani su tako produžili seriju regionalna trijumfa na pet, dok su crno-beli vezali drugi neuspeh, posle poraza u večitom derbiju.

 

Raport iz Partizana pred put za Bar: Zbog čega se Jaramaz nervira i šta je sa Mikom i Nikolićem

45′ – KRAJ

Mekintajer je promašio flouter, Vajthed je poentirao iz prodora preko Mozlija. Mornar vodi 77:76, 23 sekunde pre kraja. Filipovski je zatražio minut odmora. Gordić je promašio trojku, ali je lopta ostala u posedu Partizana 2.1 sekundu pre kraja. Mekintajer je promašio trojku, Mornar pobeđuje 77:76.

44′ – NASTAVLJA SE DRAMA

Šehović je promašio trojku, ali je na drugoj strani Gordić izgubio loptu prilikom prodora. I Pulen je promašio šut za tri, Mekintajer je ubacio šut s poludistance. Crno-beli vode 76:74 i imali su napad, ali je Jaramaz napravio faul u napadu. Pred završnih 70 sekundi produžetka Partizan vodi 76:74. Vajthed se izborio za dva bacanja 57 sekundi pre kraja produžetka, prvo je promašio, drugo je ubacio.

42′ – NEREŠENO

Produžetak je otvoren poenima Mekintajera s linije penala (2/2). Vajthed poentira s poludistance. Zagorac je promašio trojku, Vajthed je poentirao na prodoru u kontri. Mornar vodi 74:72 i ima napad posle promašene trojke Dangubića. Gebrijel je promašio šut van linije 6.75, Gordić je poenima iz prodora poravnao rezultat na isteku drugog minuta produžetka – 74:74.

40′ – PRODUŽETAK

Gordić je poentirao iz prodora, Pulen je na drugoj strani postigao dva bacanja. Tomas je potom “bacio ciglu” van linije 6.75, Mozli je u reketu Partizana izblokirao Vajtheda na prodoru, a potom su Mekintajer i Pulen bili neprecizni van linije 6.75. Igra se dodatnih pet minuta.

38′ – DRAMA U BARU

Mekintajer poentira iz prodora i vraća plus dva crno-belima, koji će do kraja meča biti bez Pejdža, zbog pete lične greške. Gebrijel je promašio šut s poludistance, a potom je Mozli sjajno zakucao i popravio promašaj Mekintajera. Partizan vodi67:63 u 37. minutu. Gebrijel pogađa dva bacanja. Tomas je polovično precizan s linije penala, Vajthed je promašio trojku. Gordić je promašio flouter, a Pulen je na drugoj strani poentirao iz prodora. U završna dva minuta ulazi se s nerešenim rezultatom posle polovičnog učinka Vajtheda s penala – 68:68.

35′ – PARTIZAN LAKO ISPUSTIO PREDNOST

Pulen je promašio trojku, a Mekintajer pogađa na isti način za plus četiri crno-belih – 63:59, 35 minut. Pavićević traži minut odmora posle serije Partizana 8:0. Posle izgubljene lopte Gordića, Šehović poentira u kontri i prekida seriju crno-belih, čiji trener traži tajm aut posle zakucavanja Smita. Nerešeno je na polovini završnog kvartala – 63:63.

33′ – VRAĆAJU SE CRNO-BELI

Šehović je bio polovično precizan s linije penala, a potom je Gordić lako poentirao iz prodora. Pulen je izgubio loptu, a Mekintajer u kontri poentirao za izjednačenje – 59:59, 33. minut. Nidam pravi faul u napadu, a Mekintajr pogađa flouter za novo vođstvo crno-belih.

32′ – TOMAS DRŽI CRNO-BELE

Četvrta deonica otvorena je sa četiri vezana poena Mornara, koji na isteku 31. minuta vodi 58:51. Tomas odgovara sa četiri brza poena.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Seriju Mornara 9:1 s dva ubačena bacanja prekida Jaramaz, koji potom poentira uz faul, ali promašuje dodatni penal. Crno-beli su na isteku 29 minuta na minus tri – 54:51. Luković je promašio dva bacanja, Tomas je promašio potpuno otvoren šut za tri, na kraju treće deonice Mornar vodi 54:51.

29′ – MORNAR PODIŽE PREDNOST

Crno-beli su za osam minuta igre u trećem kvartalu postigli samo osam poena, Jaramaz je promašio otvorenu trojku, a prilikom pokušaja da dođe do ofanzivnog skoka Trifunović je faulirao Vranješa. Bek Barana je pogodio dva penala i povećao prednost Mornara na 52:47 u 28. minutu. Tomas je nagazio aut liniju, Vajthed pogodio dva bacanja. Mornar podiže prednost – 54:47, 28. minut.

27′ – PROMAŠENA BACANJA

Smit je poentirao uz faul, pogodio je i dodatno bacanje. Mornar vodi 48:46, pritom je i Pejdž napravio četvrtu ličnu grešku. Tomas je promašio dva bacanja, ali na sreću crno-belih Nidam je na drugoj strani promašio otvorenu trojku. Gordić se izborio za dva penala na isteku napada, pogodio je jedno. Pulen je na drugoj strani sa istog odstojanja pogodio oba puta, Mornar vodi 50:47 u 27. minutu.

25′ – MORNAR VODI

Sžejkob Pulen je vezao dve trojke i poravnao rezultat na isteku 24. minuta – 43:43, Filipovski traži minut odmora. Dangubić je promašio trojku, posle čega je Pulen fauliran prilikom šuta za tri poena. Pogodio je dva bacanja i doveo Mornar u vođstvo na polovini treće deonice. Pejdž pogađa veoma važnu trojku za crno-bele, koji ponovo vode 46:45, 25. minut.

ABA/KK Mornar/ Pro Media

23′ – SERIJA GREŠAKA CRNO-BELIH

Neprecizan je bio Veličković u reketu Mornara, a potom je faulirao Pulena, koji je poentirao i pogodio dodatno bacanje. Zagorac je izgubio loptu na prodoru, a potom je Veličković napravio nesportski faul nad Smitom. Košarkaš Mornara je pogodio jedno od dva bacanja, a Jeremić je potom promašio trojku. Nikola Janković poentira u reketu rivala, Partizan u 23. minutu 47:33.

21′ – NASTAVLJENA UTAKMICA

Treća deonica otvorena je sjajnom rampom Mozlija nad Pulenom, i potom poenima Mekintajera s poludistance. Partizan u 21. minutu vodi 41:33.

20′ – POLUVREME

Na kraju prvog poluvremena Partizan u Baru vodi 39:33.

19′ – BEOGRAĐANI ODBILI NALET DOMAĆIH

Odlična reakcija crno-belih, koji sa četiri brza poena (Veličković, pa Dangubić alej up zakucavanje u kontri) odbijaju nalet Barana – 36:29. Pavićević reaguje tajm autom. Sjajna defanzivna reakcija Veličkovića, koji seče dodavanje domaćih, a potom se na drugoj strani izborio za dva bacanja. Pogodio je jedno, Partizan vodi 37:29 u 18. minutu. Mini seriju Partizana 5:0, s dva ubačena bacanja prekida Nidam.

17′ – MORNAR ISTOPIO PREDNOST PARTIZANA

Jaramaz je napravio grešku u koracima, Nidam pogađa na drugoj strani dva bacanja. Mornar je na minus šest. Prokockali su crno-beli dva vezana napada, posle čega Gebrijel ubacuje trojku. Mornar je u seriji 9:0, Filipovski traži minut odmora pri vođstvu Partizana 32:29 u 17. minutu.

15′ – CRNO-BELI KONTROLIŠU UTAKMICU

Pavićević je morao da zatraži tajm aut, ali je posle toga Pulen napravio faul u napadu. Pejdž na drugoj strani poentira iz floutera. Serija crno-belih je 10:2, u 14. minutu vode 32:20. Smit prekida seriju Beograđana poenima iz reketa. Gordić i Dangubić su promašili dve trojke, Smit je poentirao u reketu i vratio domaće na jednocifren minus na isteku 15. minuta utakmice – 32:24.

ABA/KK Mornar/Media Pro

13′ – PARTIZAN IMA DVOCIFRENI PLUS

Drugi period otvoren je s tri ubačena bacanja Jeremića, posle čega Mozli i Pejdž (trojka) vraćaju crno-belima plus devet – 27:18, 12. minut. Imali su crno-beli napad za dvocifreni plus, ali je Tomas izgubio loptu, što je zakucavanjem u kontri kaznio Vajthed. U 13. minutu, posle trojke Gordića, crno-beli vode 30:20. Posle višenedeljne pauze na parketu je Ognjen Jaramaz.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Rašon Tomas popravlja svoj promašaj, Smit na drugoj strani promašuje dva bacanja, ali je lopta ostala u posedu Barana, što poenima s poludistance materijalizuje Vajthed. Posle poena Pejdža s poludistance, Partizan na isteku osmog minuta vodi 20:13. Dobro igraju u defanzivi crno-beli u prvoj deonici, posle poena Mozlija crno-beli su imali napada za prvu dvocifrenu prednost, ali su izgubili loptu, pa je Šehović u kontri zakucao i postavio konačan rezultat prve četvrtine – 22:15.

7′ – PROPUŠTENA PRILIKA

Imali su crno-beli tri napada da uvećaju prednost, ali ih nisu iskoristili. Na sreću Partizana, Barani još uvek traže ofanzivni ritam, posle poena Gordića iz prodora, Partizan ima plus sedam – 16:9, 7. minut. Seriju 6:0 crno-belih prekida poenima uz faul Vajthed, ali promašuje dodatno bacanje.

5′ – PRVI OSETNIJI PLUS

Igra se koš za koš. Luković vezuje četiri poena, na drugoj strani poentiraju Janković i Mekintajer, crno-beli čuvaju plus tri – 12:9, 5. minut. Posle dva ubačena bacanja Zagorca crno-beli vode 14:9.

3′ – RASPOLOŽENI ŠUTERI

Na trojku Mekintejra, trojkom odgovara Gebrijel. Menkintajer pogađa dva bacanja, Partizan vodi 8:5 u 3. minutu.

1′ – DOBAR POČETAK PARTIZANA

Crno-beli vode 3:0, posle preciznog šuta van linije 6.75 Nemanje Dangubića. Prve poene za domaće postiže Vranješ u kontranapadu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike