Radonjić posle pobede: Sada smo bliži drugoj poziciji u plej-ofu

11.04.2021

17:49 >> 18:01

0

Autor: M. R.

Trener Crvene zvezde prokomentarisao meč sa Igokeom

Radonjić posle pobede: Sada smo bliži drugoj poziciji u plej-ofu
Copyright MN Press

Derbi 25. kola ABA lige pripao je Crvenoj zvezdi. Crveno-beli su uspeli da se revanširaju Igokei za težak poraz koji su doživeli krajem decembra prošle godine. Slavili su večeras posle velikog preokreta na domaćem terenu (69:66) i tako stigli do 19. trijumfa u sezoni. Trenutno imaju skor 19-3, a ekipa iz Laktaša 19-5.

Pred izabranicima Dejana Radonjića su još dva duela sa Cedevita Olimpijom, kao i okršaji sa Krkom i Zadrom. Tim koji vodi Dragan Bajić će do kraja ligaškog dela odmeriti snage sa Budućnosti i Mornarom.

Pročitajte još

– Sigurno da je bio pravi derbi, kao što se očekivalo od dve ekipe koje su pre utakmice znale da se bore za vrh. Oba tima su i dalje tu. Samo mi imamo bolji raspored od njih. Ova utakmica je važna jer smo sada bliži tom drugom mestu u plej-ofu – rekao je posle utakmice trener crveno-belih Dejan Radonjić. – Imali smo solidan početak prvog poluvremena, ali nakon toga smo napadački bili slabi. Donosili smo loše odluke, čak i iz dobrih pozicija nismo uspeli da dođemo do realizacije. Tako da je Igokea stekla prednost… U drugom delu nas je odbrana držala. U napadu smo imali slične situacije kao u jednom delu prvog poluvremena, ali smo u završnici imali mnogo energije, koncentracije i želje… To nam je pomoglo da dođemo do važne pobede.

Crveno-beli već u sredu od 18.00 igraju sa Cedevita Olimpijom zaostali susret 11. kola ABA lige.

– Potpuno je jasno da treba dobro da se pripremimo za taj duel. Znamo da nas čeka ekipa koja se bori za visok plasman. Treba biti spreman za igru sa mnogo energije, koncentracije, da pružimo mnogo toga na parketu, da imamo bolje raspoloženje pojedinih igrača, da držimo neke konstante koje su bile prisutne večeras… Ali malo više o tom okršaju narednih dana.

Na meču sa Igokeom povredio se Marko Marko Jagodić Kuridža.

– U pitanju je koleno. Težina povrede će se znati brzo. Čini mi se da, što se tiče nekog kratkoročnog perioda, da je stvar jasna – samo da nije povreda teže prirode – podvukao je Radonjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike