Crveno-beli ne odustaju od prvog mesta: Zvezda sa ivice poraza do velike pobede u derbiju kola!

11.04.2021

17:04 >> 17:05

0

Autor: N. St.

Crveno-beli slavili protiv Igokee

Crveno-beli ne odustaju od prvog mesta: Zvezda sa ivice poraza do velike pobede u derbiju kola!
Copyright MN Press

Ne odustaje Crvena zvezda od borbe za prvo mesto u plej-ofu ABA lige! Nije delovalo da će u tome uspeti, ali su na kraju napravili veliki preokret, nadoknadili veliki minus i ostvarili veliku pobedu.

U Beogradu su savladali Igokeu posle drame i na neki način se revanširali za poraz u Laktašima u prvom meču – 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17).

Sam početka meča je pripao crveno-belima. Bili su bolji na samom startu, ali su se gosti raspucali u završnici prve deonice. Pogodili su tri uzastopne trojke (dve Klemons i Talić i to je bila najava dobre igre (19:22).

Problemi su se nastavili za Radonjića, pokušavao je da nađe pravu petorku, tražio je u nekoliko navrata minut odmora u želji da „razmrda tim“, ništa mu nije polazilo za rukom. Igokea se razigrala, kontrolisala skok, poboljšala igru u odbrani i na pauzu otišla sa „+12“ (30:42). Koliko je Bajić bio zadovoljan najbolje govori i to što je tražio samo jedan tajm-aut za 20 minuta igre i to u završnici prvog dela.

POVREDA KURIDŽE

Da stvari budu gore za Radonjića Marko Jagodić-Kuridža je posle borbe za loptu  u prvom poluvremenu ostao da leži na parketu i držao se za koleno. Sa bolnom grimasom je napustio teren. Nije se vraćao do kraja.

MN Press

Tempo je dodatno opao po povratku na teren. Igokea je u potpunosti stala u napadu, prvi poen iz igre su dali posle sedam minuta i 20 sekundi igre u toj deonici. Uprkos očiglednim mukama koje su gosti imali crveno-beli to nisu uspevali da iskoriste. Bili su veoma nervozni što se videlo po protestima Lazića zbog kojih je dobio tehničku. Pored svih dešavanja je domaćin uspeo da smanji minus pred poslednji kvartal (43:49).

Dešavanja u četvrtoj četvrtini je teško objasniti. Mučili su se i jedni i drugi da nađu put do koša. Izgledalo je da je sve gotovo kada je Igokea vratila dvocifrenu prednost i držala konce u svojim rukama (43:54). Međutim, Zvezda nije imala nameru da se preda. Volden je u nekoliko navrata sjajnim potezima vraćao svoj tim u igru, ali je glavni problem bio kada je dobio petu ličnu na oko četiri minuta pre kraja. Ni tada nisu istakli “belu zastavicu”. Noko je blistao u ofanzivnom skoku, Lojd je pogodio trojku pod faulom, dao dodatno bacanje, a Noko zatim pod faulom poentirao i doneo vođstvo na nešto više od minut pre kraja (63:62). Klemons je promašio trojku, Lojd je tada preuzeo odgovornost, uzeo loptu u ruke, iznudio faul i bio siguran (65:62). Lazić je zatim faulirao Karmajlka i dobio petu ličnu, ali je košarkaš gostiju zbog problema sa kontaktnim sočivom izašao, a Vulić je promašio oba penala. Simonović je uhvatio loptu, Grej ga je faulirao, a Marko je bio nepogrešiv (67:62). Klemons je poentirao što je bio i prvi koš gostujuće ekipe posle skoro dva minuta.

Drama je nastavljena do poslednjeg zvuka semafora. Dobrić je bio polovičan sa penala, pa je posle promašaja Greja u velikoj borbi za loptu i bacanju po parketu lopta od Dobrića otišla u aut. Jovanović je zakucao posle lepe akcije, Simonović je zatim promašio prvo, dao drugo bacanje, a Talić sa svoje polovine nije pogodio trojku za produžetak.

ZVEZDA: Hol, Volden 16 (5sk), Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4 (6sk), Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3 (7sk), Kuridža 2, Kuzmić 6, Noko 9 (11sk)

IGOKEA: Vulić 2, Klemons 16 (4as), Jovanović 8 (4sk), Grej 4 (4sk), Jošilo 7 (8sk), Talić 9, Ilić 3 (5sk), Pot 9, Karmajkl 8, Fundić

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike