"Za ovaj tim bi bila velika nagrada da se plasiramo u plej-of"

11.04.2021

18:59 >> 19:12

0

Autor: M. R.

Trener Igokee Dragan Bajić posle poraza od Crvene zvezde

"Za ovaj tim bi bila velika nagrada da se plasiramo u plej-of"
Copyright MN Press

Košarkaši Igokee su bili blizu druge pobede ove sezone protiv Crvene zvezde, ali ipak nisu uspeli do kraja da zadrže vođstvo koje su izgradili u prvom poluvremenu. Crveno-beli su upisali bodove, pa sada imaju skor 19-3. Tim iz Laktaša posle ovog poraza ima učinak 19-5.

Pročitajte još

Meni je drago da kao trener kluba kao što je Igokea dođem u situaciju da sa jednim velikim klubom kao što je Crvena zvezda igram derbi i borim se za jednu od vodećih pozicija u ABA ligi dva kola pre kraja – naglasio je posle meča Dragan Bajić. – Čestitke Zvezdi na pobedi, želim im mnogo sreće u nastavku.

Proanalizirao je trener Igokee i sam tok meča.

– Prvo poluvreme je bilo izvanredno, dobra kontrola svih situacija, ono što smo i tražili u pripremi utakmice. Uveli smo Zvezdu u igru pet na pet, kombinovanom odbranom, oni se nisu snašli. Spustili smo ih na 30 poena i sve je to dobro izgledalo. Ali, kao što sam rekao igračima pre utakmice u svlačionici – mi u igri pet na pet imamo velike šanse da dobijemo utakmicu, ali sugerisao sam da izgubljene lopte moramo da svedemo na minumum. Ovakve ekipe to mogu da kazne, u drugom poluvremenu se to videlo. U prvom smo imali četiri izgubljene lopte, a u nastavku 13. Tu tražim razlog poraza. Nismo se prilagodili na njihovu odbranu u drugom poluvremenu. Kao i defanizivni skok, pogotovo kad je Noko u pitanju. Mislim da je čak pet zabeležio u poslednjoj četvrtini.

Igokea se do kraja ligaškog dela sastaje još sa Budućnosti i Mornarom.

– Ja sam zadovoljan svim rezultatima. Nemamo neki pritisak da moramo u plej-of. Tokom cele sezone rezultati su bili dobri i onda smo došli u situaciju da sami sebi nametnemo pritisak. Ne možemo da pobegnemo od njega kad je u pitanju razigravanje… Velika nagrada bi bila za ovaj tim i klub da se plasiramo u plej-of. Sva košarkaška javnost govori da igramo dobru košarku.

Problemi sa povredama bi mogli da poremete Igokeu u naredna dva susreta.

– Karmajkl je na početku utakmice pao, osetio je nezgodan udarac. Ne izgleda to dobro, bojim se da nije najgore. Molim se Bogu da nije. Videćemo večeras posle pregleda… Katić mi je povređen, neće igrati protiv Budućnosti, isto kao i Grej koji tada nije bio registrovan. Svaku sledeću utakmicu ćemo pokušati da dobijemo. Samo sa takvom verom i samopouzdanjem, možemo da dođemo do cilja. Moguća je računica da nam neće biti potrebna nijedna pobeda da se plasiramo u plej-of, a možda sa jednom budemo čak i treći – podvukao je Bajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike