Miško Ražnatović otkrio koji će problem imati kada Jokić postane MVP NBA lige: Svake noći dva do tri puta dobijem nervni slom

12.04.2021

20:35 >> 20:44

0

Autor: Adam Štulić

Uticajni košarkaški agent bio gost emisje U obruču

Miško Ražnatović otkrio koji će problem imati kada Jokić postane MVP NBA lige: Svake noći dva do tri puta dobijem nervni slom
Copyright MN Press

Bezbroj je tema kada vam u goste dođe jedan od najuticajnijih košarkaških agenata na svetu. Miško Ražnatović gostovao je u emisiji “U obruču” na TV “Arena soprt”, gde je, između ostalih aktuelnih košarkaških tema, govorio i o brilijantnoj sezoni koju igra Nikola Jokić.

Nedeljama i mesecima unazad jedna od glavnih NBA tima širom sveta, a pogotovo u Srbiji i Denveru, jeste da li Nikola Jokić može da se okiti MVP priznanjem u najjačoj ligi na svetu.

Kada gledamo Nikolinu sezonu, najbolji primer imamo od sinoć. Imao je slabu utakmicu, gde je igrao manje minuta i bio vidno iznerviran sudijskim odlukama. Kada gledate sa strane, sve što se desilo, učinak igrača trebalo bi da bude loš. Taj njegov loš učinak ogleda se u tripl-dablu sa manjim brojem poena nego obično. Ukoliko bi se danas odlučivalo, verujem da bi Nikola bio MVP. Međutim, do kraja ima još dvadesetak utakmica, videćemo kako će se sve odvijati, ali generalno gledano, nijedan od protivnika nema taj uticaj na igru kao on – kazao je Ražnatović i dodao:

Dolaskom Gordona i Mekgija Denver će nastaviti sa dobrim rezultatima. Meni je to bio znak pitanja, da li će Nagetsi, koje sam ja video kao šestu, sedmu ekipu Zapada, moći da iznedri MVP lige i verovao sam da ne može. U ovom trenutku Denver hita da četvrtom mestu i prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu, to je već dovoljno, po mom mišljenju, da ako igrač igra brilijantno, kao što to radi Nikola, da bude MVP. Iskreno očekujem da on to bude.

Malo u šali, malo u zbilji, Ražnatović je otkrio i jedan problem na ličnom nivou u celoj priči.

Uhvatio sam sebe da razmišljam, kad Nikola postane MVP, šta je to čemu ću stremiti u budućnosti. Ne postoji nijedno veće dostignuće za agenta od toga da mu igrač bude najbolji igrač sveta te godine, ali možda ću nešto pronaći.

Vlasnik agencije “Beobasket” smatra da nema prevelike misterije u Jokićevom konstantnom napretku.

Svake godine se dogodi to da je Nikola jednu godinu stariji i ništa drugo. Na drugi način doživljava svoje obaveze, svoju ulogu. Ta promena, u odnosu na prošlu godinu je vidljiva, ali nije toliko dramatična. Ipak, ukoliko se vratimo na sezonu kada je iz Mege odlazio u NBA, gde smo se borili sa neodgovarajućom ishranom, do ovoga sad, prošao je put od stotina kilometara i ubeđen da će ići sve bolje i bolje.

Oktrio je Ražnatović i da mu nekada nije prijatno dok gleda utakmice Denvera, zbog toga što je Jokić jedan od retkih igrača koji ostvaruje takve statističke podatke, a da ga statistika uošte ne zanima.

Nije prazna priča, to se nikada nije desilo, niti će. Iskreno, to je možda i moja mana, strahoviti sam ljubitelj statistike i svake noći dva do tri puta dobijem nervni slom. Čovek je sam ispod koša, on doda nekom drugom i presrećan je zbog toga, verovatno vođen floskulom da koš čini srećnim jednog čoveka, a asistencija dvojicu. To su takva rešenja, takva dodavanja, ja sebe smatram dobrim poznavaocem košarke, gledam i jednostavno to ne vidiš. Samo se odjedanput dogodi, zaista je jedinstveno i drago mi je što sam, na neki nači, bio deo oformljavanja te neke priče – kazao je Miško Ražnatović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike