Derbi ABA lige: Zvezda i Cedevita Olimpija se bore za drugo mesto

13.04.2021

13:21

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli žele još jedan trijumf

Derbi ABA lige: Zvezda i Cedevita Olimpija se bore za drugo mesto
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju sutra (18.00 TV Arena) u u zaostavnom meču ABA lige ekipu Cedevite Olimije, direktnog rivala za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Obe ekipe ulaze u odličnom raspoloženju, jer su u prethodnom kolu ostvarili trijumfe. Crveno-beli biće lišeni dvojice igrača Lendrija Noka, koji tada nije bio registrovan za ekipu sa Malog Kalemgdana u vreme kada je trebalo da bude odigran, i Marka Jagodića Kuridže koji se povredio u prethodnom kolu i biće odustan tri nedelje zbog povrede kolena.

– Ovo će biti derbi za drugo mesto i vrlo važna utakmica za oba tima. Olimpija je odličan tim, dobro ukomponovan, tim koji dobro igra i u dobroj je formi. Mi imamo hendikep u odsustvu Lendrija Noka i Marka Jagodića Kuridže, ali želimo da osvojimo nove bodove koje bi značili veliki korak ka drugom mestu pred plej-of – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Pročitajte još

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić ističe da ekipu polako stiže umor, ali da moraju da nađu dodatnu energiju i pobede odličnu ekipu iz Ljubljane.

– Očekuje nas još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, važnih za raspored na vrhu tabele. I dalje smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i moraćemo da nađemo dodatnu energiju nakon nedeljne utakmice, ali na prvom mestu i rotacije koja će biti skraćena za dva igrača koja će nam nedostajati u sredu. Olimpija Cedevita igra odlično, pobedili su Mornar u Baru što dovoljno govori o njihovim kvalitetima, ali i trenutnoj formi. Moraćemo da odigramo vrlo borbeno i sa puno energije ovu utakmicu – poručio je Dobrić.

Već u nedelju dva tima odrigaće i zaostalu utakmicu 24.kola ovoga puta u dvorani “Stožice” u Ljubljani sa početkom u 17 sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike