Dejan Radonjić pred Igokeu: Za Zvezdu je prirodno da bude favorit

30.04.2021

10:48 >> 12:35

0

Trener crveno-belih pred duel u polufinalu plej-ofa Aba lige sa ekipom iz Laktaša

Dejan Radonjić pred Igokeu: Za Zvezdu je prirodno da bude favorit
Copyright MN Press

Ligaški deo sezone je gotov, vreme je za plej-of.

Na startu polufinalne serije ABA lige Crvena zvezda će dočekati Igokeu u dvorani “Aleksandar Nikolić” (3. maj, 18.30). Tim povodom je održana konferencija za štampu.

Prvi put posle dugo vremena su novinari bili prisutni u hali i mogli su uživo da postavljaju pitanja Dejanu Radonjiću i kapitenu Branku Laziću.

– Drago mi je da se konačno vidimo ovako. Uspeli smo da ispunimo prvi od nekoliko ciljeva, izborili sko prednost domaćeg terena i shodno tome ćemo pristupiti plej-ofu. Igokea je pokazala hrabru igri i pristup i zasluženo su ovde. Biće jaka i teška utakmica, daćemo sve od sebe da odemo u finale – rekao je Lazić.

U dosadašnja dva susreta sa timom iz Laktaša učinak crveno-belih je polovičan, na gostovanju su izgubili (85:65), dok su kod kuće slavili (69:66).

– Završen je regularni deo sezone, red je na doigravanje koje odlučuje o prvaku ABA lige. Specifičan sistem takmičenja, imamo veliki respekt prema Igokei. Fokusirani smo na prvi meč protiv tima koji ima sjajnu sezonu i u ABA ligi i u Evropi. Čestitao bih Bajiću na nagradi za najboljeg trenera u ligi. Imaju kvalitet, igraju jako dobro i svesni smo da moramo da igramo dobro da bismo mogli da računamo na dobar ishod. Do sada smo imali dve utakmice, u prvoj su nas nadigrali i već tada su pokazali da treba da se nađu u plej-ofu. Drugi susret je bio drugačiji i taj duel je pokazao da moramo da budemo oprezni i spremni za meč u ponedeljak – priča Radonjić.

Nastavio je trener srpskog tima sa pohvalama na račun rivala.

– Igokea je napravila dobar, kompaktan tim, koji je pokazao puno kvaliteta, imaju razvijen timski dih, dobri su u oba pravca. Čeka nas fizički jaka utakmica. Svesni smo da se radi o timu koji igra dobro cele sezone i sa tu ima stvari na koje moramo posebno da obratimo pažnju, ali to su neke naše ideje. Neće biti lako sigurno. Potrudićemo se da odbranimo naš teren. Umor? Za nas ne postoji priča o tome u ovom trenutku.

MN Press

Kao prvoplasirani tim je Zvezda favorit za osvajanje takmičenja.

– Prirodno je biti favorit, pritisak je jasna stvar i to je ono što meni prija.

Nažalost tribine će biti prazne.

– Svi znamo kakva je situacija ove sezone. Svi zajedno čekamo da bude drugačije. Gledao sam meč u Sankt Peterburgu i taj meč Zenita i Barselone izgleda drugačije iz naše perspektive. Svi bi voleli da “Pionir” bude krcat. Tako je kako je. U ovoj dvorani se najbolje osećamo i to je prednost koju se nadam da ćemo iskoristiti – poručuje Radonjić.

Najbolji defanzivac lige je pričao o napadačkim pretnjama rivala.

– Igokea je sastavljena od sjajnih pojedinaca. Ne bih izdvajao nekoga previše, jer je plej-of takav da se svi spremaju, imaju nove minijature, akcije. Spremaćemo se da odgovorimo na sve pretnje.

Pročitajte još

Na kraju je i Lazić prokomentarisao izostanak navijača zbog pandemije koronavirusa.

– Cele sezone igramo bez publike i to se primećuje. Sada je plej-of i ne mozemo da dozvolimo da nešto utiče na nas. Moramo da uradimo posao koji se od nas očekuje – završava Lazić.

KURIDŽA SE I DALJE OPORAVLJA

U timu vec neko vreme nema Marka Jagodića-Kuridže koji je povredjen.

Kuridža je u procesu rehabilitacije, ne zna se u ovom momentu kada bi mogao da zaigra. Pitanje je kada će moći da trči, pa onda sve ostalo – kaže Dejan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike