Kako protiv Jokića? “Ne postoji čarobna formula kada su u pitanju sjajni igrači”

19.05.2021

17:18 >> 17:58

0

Autor: Adam Štulić

Trejlblejzersi svesni težine zadatka na startu plej-ofa

Kako protiv Jokića? “Ne postoji čarobna formula kada su u pitanju sjajni igrači”
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Portland poslednjih dana muči samo jedno pitanje: Kako zaustaviti Nikolu Jokića? Somborski deran je sjanom sezonom „uterao je strah u kosti“ svim rivalima u doigravanju NBA lige, koji će Denver otvoriti protiv Trejlblejzersa.

– Jokić može da poentira, može da asistira, da pronađe otvorenog igrača… Može mnogo različitih stvari. Zbog toga, odgovornost ne može da padne samo na Nurkića, Kantera ili bilo koga drugog ko ga bude čuvao. Na svima nama je da se branimo, jer ne možemo ostaviti samo jednog čoveka da se souči s njim – rekao je košarkaš Portlanda Robert Kovington.

Profimedia

Od povrede Džamala Mareja kompletna igra Denvera pala je na Jokićeva pleća, a on je sa prosekom od 26 poena, 11 skokova i osam asistencija došao do glavnog favorita za osvajanje MVP priznanja najjače lige na svetu.

– Ne postoji čarobna formula kada su u pitanju sjajni igrači. Naš izazov protiv njega je taj što je više od poentera. Ima veliku sposobnost da svoje saigrače učini boljim, njegova dodavanja opasna su koliko i postizanje poena. Toliko toga radi, u njegovoj igri je tolika raznolikost, da nije dovoljno da mu oduzmete samo jednu stvar – svestan je težine zadatak strateg Trejlblejzersa Teri Stots.

Nikola Jokić

A šta je potrebno da bi se Denver i Jokić pobedili, pokušao je da objasni Norman Pauel.

– Način da pobedimo Denver je čvrsta igra u odbrani. Ako budemo imali otvorene šuteve, samouvereno ćemo ih uzeti, ali ne možemo da se oslonimo samo na napad. Moraćemo da donesemo defanzivni intenzitet i fokus, koji će nam omogućiti da budemo u toku igre i da pronađemo otvorene šuteve – kazao je Pauel.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike