Radonjić: Problemi nisu bili mali, zato je zadovoljstvo još veće

28.05.2021

21:10 >> 21:13

0

Autor: Adam Štulić

Trener Crvene zvezde posle osvajanja ABA lige

Radonjić: Problemi nisu bili mali, zato je zadovoljstvo još veće
Copyright Promo/ABA/Dragana Stjepanović

U povratničkoj sezoni, Dejan Radonjić je Crvenoj zvezdi doneo dva trofeja. Posle osvajanja Kupa “Radivoja Koraća”, iskusni strateg je na Mali Kalemegdan doneo još jedan pehar ABA lige. U majstorici finala plej-ofa regionalnog takmičenja savladana je Budućnost 67:60.

 – Utakmica je bila dobra, takmičarska, kakvu sam i očekivao s obzirom na nagomilani umor, što je i uobičajeno za ovakve serije. Defanzivno ovo nam je bio najbolji meč u seriji, to nam je i donelo pobedu pošto u napadu nismo bili dovoljno dobri , nismo donosili dobre odluke  – rekao je posle meča za TV Arena sport Dejan Radonjić i dodao:

 – Mogu da pohvalim momke zato što su izdržali celu seriju protiv Budućosti, koja je bila sjajna. Finale je bilo veoma dobro i interesantno, ali mislim da smo u ovom trenutku bolji. Hvala navijačima na podršci. Čestitao bih svima na još jednoj tituli, igračima, stručnom štabu, predsedniku Čoviću, svim zvezdašima, a posebno doktorima i fizioterapeutima, koji su odradili lavovski deo posla.

Podsetio je Radonjić na teškoće kroz koje je ekipa prolazila od kako se vratio u klub.

 – Raspored je cele sezone težak. Od kako sam ja tu, stalno smo bili u problemima, koji nisu bili mali. Došli smo u poziciju gde smo morali da donosimo dobre i mudre odluke. Nije bilo jednostavno igrati bez jednog, negada i šest igrača, dugo je tralajo, ali uspeli smo sve da izdržimo i u dobrom momentu počnemo pripremu za plej-of. I tada smo imali probleme, nismo bili kompltni, ali je zadovoljstvo zbog svega toga još veće. 

Trofejni strateg je istakao da je bilo bitno da se ove sezone postigne uspeh koji je ostvaren. 

 – Cela sezona je bila čudna, uspeli smo sve da prevaziđemo i da opet odemo u elitno takmičenje. Sada treba dobro da se pripremimo za ono što nam sledi, sešćemo i napraviti plan kako bismo mogli da izdržimo sve i kako bi igrači bili spremni da odigramo sve utakmice do kraja u najboljem sastavu. Neće biti lako, mi na terenu najbolje znamo kolika je bila potrošnja – rekao je Dejan Radonjić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike