Podgoričani pali u Beogradu: Zvezdi regionalna titula i Evroliga!

28.05.2021

20:24 >> 22:56

0

Crveno-beli slavili u majstorici

Podgoričani pali u Beogradu: Zvezdi regionalna titula i Evroliga!
Copyright Promo/ABA/Dragana Stjepanović

Pehar ostaje u Beogradu! Pred početak petog, odlučujućeg, meča finalne serije ABA lige je trofej postavljen u dvorani “Aleksandar Nikolić“. Tu će se i zadržati.

Crvena zvezda je savladala Budućnost u “majstorici” pred nekoliko hiljada navijača i pored regionalne titule je obezbedila i učešće u Evroligi sledeće sezone – 67:60 (15:14 18:14, 20:21, 14:11)

Promo/ABA/Dragana Stjepanović

Huk sa tribina je od starta uticao i na jedne i na druge. Džordan Lojd (0/4) je želeo što pre da se pokaže i to mu nikako nije polazilo za rukom, ređali su se promašaji. Onda su se pojavili problemi sa faulovima Lengstona Hola sa jedne i Zorana Nikolića sa druge strane. Plejmejkera je odmah zamenio Kori Volden, dok je centar ostao u igri, pošto je bilo jasno da Vili Rid ne može da zaigra zbog povrede. Milojević je reagovao uvođenjem Apića, što su Noko i Kuzmić pokušavali da koriste zbog visinske prednosti (15:14).

Promo/ABA/Dragana Stjepanović

U nekoliko navrata je Zvezda bila blizu da se odlepi i da stekne veću prednost, ali je pokretačka snaga gostiju Kobs/Ivanović sprečila da se to dogodi. Na sve to je mučenje u napadu Lojda nastavljeno, to su uspevali da nadomeste Noko i Dobrić. Budućnost je, u odnosu na prethodne mečeve bila bolja u skoku, dok je Džordan prve poene na meču postigao u poslednjim sekundama prvog dela (33:28).

Promo/ABA/Dragana Stjepanović

Jasno je bilo da će prvi strelac crveno-belih morati da nađe način da se “probudi” posle slabog prvog dela. Upravo je Lojd uzeo loptu od starta nastavka, počeo da pronalazi put do koša, da bi ga posle jednog prodora Zoran Nikolić udario u predelu oka, pa je morao na klupu kako bi mu se ukazala pomoć.

Dok je Amerikanac čekao da mu lekari pomognu Dobrić je pokušavao da sačuva vođstvo svog tima. Novi problem je nastao kada su Hol i Noko dobili treću ličnu, pa su Uskoković i Kuzmić morali na parket. A, da nije bilo Mitrovića i Kobsa srpski tim bi verovatno imao veću razliku na svojoj strani pred ulazak u poslednji kvartal (53:49).

Promo/ABA/Crvena zvezda

Pojačala je Zvezda agresivnost u odbrani, pravili su presing po celom terenu i pokušavali tako dodatno da utiču na igru rivala. Počelo je to da daje rezultat kad je Simonović pogodio trojku, pa Noko zakucao (60:51).

Promo/ABA/Dragana Stjepanović

Pokušavali su Danilo Nikolić i Kobs da ostave svoj tim u igri i Džastin je to probao poenima pod faulom na ulasku u poslednji minut (63:58). Vremena za veliki preokret nije bilo. Tačku je stavio Lojd pogođenom trojkom! Zvezda je osvojila titulu!

ZVEZDA: Hol 4, Volden 5, Lojd 15 (4as), Uskoković, Davidovac, Lazić 3, Rit, Radanov, Dobrić 12 (8sk, 4as), Simonović 3, Kuzmić 8 (5sk), Noko 17 (12sk)

BUDUĆNOST: Kobs 21 (4sk), Ivanović 8 (8as), Edžim 2, Šehović, D.Nikolić, Apić 1, Mitrović 8 (9sk), Dela Vale 7, Z.Nikolić 8 (4sk), Popović 5 (4sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike