"Mi smo Partizan, mi ne spuštamo gard kada ne ide"

13.12.2020 | 09:41

Autor: D. B.

Kapiten crno-belih Novica Veličković poslao jasnu poruku posle dramatične pobede nad Megom

Copyright MN Press

Plesao je Partizan tankom linijom koja razdvaja pobedu i poraz na meču protiv Mege u 10. kolu ABA lige. Suočeni sa saznanjem da bi ih neuspeh dodatno udaljio od plasmana u plej-of, igračima Partizana pao je ogroman kamen sa srca kada je u neizvesnoj završnici Rašon Tomas prvo rampom zaustavio rivala, a onda i postigao koš na 0.6 sekundi pre kraja.

Analiza viđenog na subotnjem meču u dvorani “Ranko Žeravica” stiže od onoga koji je u crno-belom dresu video i prošao svašta – kapitena Novice Veličkovića.

– Naše loše prvo poluvreme. Mučili smo se u tom delu, mnogo je primiti 50 poena. Mega je jedan suspertalentovani tim sa dva odlična visoka igrača. Simonović i Petrušev su dva atletski mobilna košarkaša, koristili su naše propuste. Naše drugo poluvreme je za svaku pohvalu, pokazali smo čvrstinu i veru da možemo da dobijemo utakmicu – rekao je Veličković posle meča za klupsku televiziju.

Pročitajte još: Kako je trener Filipovski video dramu u “Hali sportova”

Crno-beli u ABA ligi sada imaju skor od pet pobeda i pet poraza. Trenutno su na četvrtoj pozciji.

– Jedna velika pobeda za nas, posle minusa od 19 poena uspeli smo da se vratimo i da povedemo. Za nauk za buduće utakmice, ali isto tako je negde moralo da se vrati, prvo Rašonov blokada u zadnjem napadu i šut na 0.6 sekundi. Treba uvek da verujemo i kada ne ide dobro na terenu, ne treba da spuštamo gard već da nastavimo da igramo – zaključio je Veličković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam