Filipovski: Napokon i nama sreće da se osmehne, dosta smo gubili ovakve utakmice

12.12.2020

21:26 >> 21:34

0

Autor: Milan Nastić

Trener Partizana nije krio zadovoljstvo posle pobede nad Megom

Filipovski: Napokon i nama sreće da se osmehne, dosta smo gubili ovakve utakmice
Copyright MN Press

Trener Partizana Saša Filipovski nije krio zadovoljstvo posle važne pobede nad Megom, napominjući da se i njima sreća napokon osmehnula.

– Čestitam Megi na vrhunskoj partiji, pogotvo u prvom poluvremenu, davali smo koševe u napadu,ali u odbrani smo i primali. Nismo našli pravo rešenje da ih zaustavimo. Imali smo dosta problema sa njiihovim kontranapadom, pikenrolom i ofanizivnim skokom – kazao je Filipovski posle meča.

Ludnica na Novom Beogradu: Tomas presudio Megi

Slovenački stručnjak je priznao da su se na poluvremenu dogovorili da ne gube nadu i da pojačaju igru u odbrani.

– Na poluvremenu smo se dogovorili da ne gubimo nadu, da se skoncentrišemo, utakmica se igra 40 minuta i nema predaje. Taj deo meča smo odigrali čvršće u odbrani, Megi dozvolili da postignu samo 27 poena i na kraju uz sreću pobedili. Mislim da smo ove sezone mnogo više utakmica gubili u ovakvim završnicama, i sada se nama to okrenulo. Zadovoljan sam što smo dobili, zadržali mirnoću kad je bilo potrebno, jer u onakvim situacijama se gubi nada, dolazi do konflikta, frustracija, a to se danas nije dogodilo. Ostali su zajedno, nisu se predavali, što je mnogo bitno. Eto,Tomas koji je danas imao 0-9 šut, ali je na kraju presudio meč.

“Banana” pa koš za pobedu: Ovako je Rašon Tomas rešio dramu protiv Mege (video)

Trener Partizana smatra da je bitno da u toku sezone imaš i utakmica gde gubiš, ali i dobijaš u uzbudljivim završnicama.
– Ja se nadam da je to dobar znak, lako je sada pričati kad pobediš, to vam je da li je čaša polu puna ili polu prazna. A pre toga smo dva puta izgubili na jednu loptu. U životu treba raditi, verovati i nada ti se. Nikad se nije sve gradilo kad je lepo, kad pogledamo istoriju Evrolige koliko se ekipa provuklo i nakraju slavili od Makabija, Panatinaikosa. Ne verujem da ekipe može samo da pobeđuju i da nemaju padove, a da stignu do titule – zaključio je Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike