Kako je Jokić igrao basket u "jamama": Zabunari loptu, okriviš ga, a posle nekoliko godina shvatiš da ti nisi bio na pravom mestu

09.06.2021

14:01 >> 15:00

0

Autor: Adam Štulić

Nikolin drugar iz detinjstva za 24sedam o urođenom daru za asistenciju najboljeg košarkaša na svetu

Kako je Jokić igrao basket u "jamama": Zabunari loptu, okriviš ga, a posle nekoliko godina shvatiš da ti nisi bio na pravom mestu
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpska košarkaš dobila je novu stranicu zlatne istorije. U utorak uveče Srbija je dobila zvanično najboljeg igrača sveta, pošto je Nikola Jokić proglašen za MVP NBA lige. Deran iz Sombora postao je tek drugi košarkaš u istoriji najjače lige na svetu koji je kao drugi pik na draftu dobio prestižno priznanje, povodom kojeg je redakcija portala 24sedam posetila njegov rodni grad i popričala s drugovima iz detinjstva.

Ognjen Kukulj je kao dečak šutirao na isti koš sa asom Denvera, a nama je kroz jednu anegdotu otkrio da je srpski reprezentativac od najmlađih dana imao dar za asistenciju.

– Ko je u “jamama” igrao i učio da igra basket tri na tri sunce mu nikad nije smetalo. Možeš da gledaš u sunce, u “najgorem” delu dana dođeš s drugarima, šutiraš, igraš jedan na jedan ako nema dovoljno ljudi. Kad smo kao klinci igrali s Nikolom, nebitno da li trening ili utakmica, dešavalo se da “zabunari” nekoliko lopti u aut. I onda dođeš kući, sumiraš utiske i okriviš njega. Ali, prođe nekoliko godina, osvrneš se na te situacije i shvatiš da je ta lopta bila na pravom mestu, ali da ti kao saigrač to nisi ispratio – rekao je Ognjen Kukolj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike