Kako je Đoković opisao Jokića: On je "zver" koja košarku igra mozgom, a ne snagom

10.06.2021

06:42 >> 10:46

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta impresioniran Jokarom

Kako je Đoković opisao Jokića: On je "zver" koja košarku igra mozgom, a ne snagom
Copyright MN Press

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković, posle plasmana u polufinale Rolan Garosa, osvrnuo se i na imenovanje Nikole Jokića za MVP u NBA, napominjući da je impresioniran njegovom inteligencijom na parketu.

Pročitajte još

– Apsolutno je zasluženo proglašen za najboljeg igrača. Sve čestitke. Smatram da je to očekivano, s obzirom na to kakve partije je pružao ove sezone u NBA. Da je bilo drugačije, mislim da bi bilo nepravedno. Naravno, nisam ekspert za košarku, ali pratim naše momke i veliki sam njihov navijač. To je broj jedan sport u Srbiji i nije slučajno što nas zovu “zemlja košarke” – kazao je Đoković u Parizu.

Nole je imao priliku da upozna Jokića i, kako kaže, reč je o jednom kvalitetnom čoveku.

– On je izuzetan momak, veoma skroman. Imao sam priliku da provedem neko vreme s njim na prošlim Olimpijskim igrama, i nadam se da ću ga i ove godine videti na istoj smotri. Mnogo mi je drago zbog njega. Njegova košarkaška inteligencija zaista je impresivna. Toliko mi je drago što on, takav kakav jeste, uspeva da nadmudri rivale. Um caruje, snaga klade valja, a Jokić je dobar primer za to. Ako pametno treniraš i pametno igraš, u svakom sportu možeš da dostigneš vrh, nezavisno od neke fizičke inferiornosti u odnosu na rivale u NBA. Svaka mu čast, hvala mu.

Đoković je takođe ponosan i na ostale naše igrače koji su dominirali u evropskoj košarci.

– To je nešto neverovatno. Čestitam svim momcima, i Vasi Miciću, i Teodosiću, i Džokeru. Obradovali su nas, predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način. Uspeti na način na koji je Jokić uspeo u NBA, sa svim “zverima” koje tamo igraju, stvarno je za svaku pohvalu. Cela Srbija i sportska javnost treba da budu ponosni na njega – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike