Direktor Jokićeve škole: Priča se o debeljku koji misli samo o hrani, a on talenat od najranijeg doba

09.06.2021

16:44 >> 16:26

0

Autor: Adam Štulić

Ovo su reči zbog kojih u Somboru vlada zavet ćutanja

Direktor Jokićeve škole: Priča se o debeljku koji misli samo o hrani, a on talenat od najranijeg doba
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kada je pre vek i po (1877.godine) pesnik sastavljao stihove o mirnom gradu Somboru, tvrdivši da u njemu svega ima, da čak žene piju vina, nije mogao znati da će jednog dana slavu njegove boemštine zaseniti momak sa loptom. Nije ni moglo drugačije, jer u sudbinskom kodu ovog grada ukucana je lopta još od kada je na nebu zasijala zvezda tragično preminulog Somborca Radivoja Koraća, pa se mnogo godina kasnije pojavio jedan od najboljih juniora sveta u tenisu Filip Krajinović. Danas Somborci ponosno kažu da je Krajinović tek druga violina u njihovom orkestru poznatih, a da prvu violinu nosi zvanično najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić.

Ako pitate bilo kog Somborca za slavnog sugrađanina, od svih ćete dobiti gotovo isti odgovor:

– Taj momak je sjajan, lepo vaspitan, zaljubljen u svoj grad, skroman i isti onakav kakav je bio kada je odavde otišao u Novi Sad, Beograd ili Ameriku. Zato bismo želeli da poštujemo odluku porodice da mi ne pričamo mnogo o njemu, da sve što ima sam kaže.

I tako, od jednog do drugog Somborca, da čovek ne poveruje da i kod prelepih povoda postoji nekakav zavet ćutanja, poštujući želju sugrađanina da neke stvari, događaji iz detinjstva ostanu samo njima – Somborcima.

24sedam/Goran Sivački

– Vidite, vi ste 655. novinarska ekipa koja je došla sa istim pitanjem – Kakav je bio Nikola Jokić u školi? I ja 655. put kažem jedno te isto, a na neki način idem protiv volje divne porodice Jokić da o svemu samo Nikola priča onda kada on to proceni da je potrebno. Ovako postoji uvek šansa da se napišu nekakve gluposti i da stvorimo problem divnim, skromnim ljudima, koji to nikako nisu zaslužili – priča za 24sedam direktor Osnovne škole “Dositej Obradović” Vladimir Karanović.

Svaka izvučena reč o MVP NBA traži strpljenje diplomate. Pokušavamo da saznamo šta je to objavljeno u srpskim medijima što vređa istinu o njihovom sugrađaninu.

– Pa, te priče da nije bio talentovan, da je bio debeljko koji se slabo kretao, da je razmišljao samo o hrani. Ljudi, pričamo o dečaku fenomenalnog talenta od najranijeg doba, koji je u kadetskom uzrastu bio već među vršnjacima najbolji igrač Vojvodine. Odakle god da je došao donosio je pehare pobednika i individualna priznanja za najboljeg igrača. I onda neko servira te glupe priče da nije trčao…Dete izvanredne radne etike, da nije takav bio nikad ne bi došao u priliku da ga uzme Vojvodina, pa Mega i Denver.

24sedam/Goran Sivački

Ako neko može da priča o sklonostima Jokića ka sportu i košarci, onda je to direktor Karanović, bivši nastavnik fizičkog vaspitanja.

– Nisam mu bio nastavnik, ali bili smo zajedno na zimovanjima, gde smo učili skijanje. Bio je svestran, znatiželjan, uvek disciplinovan, smiren… Potpuno isti kao ovaj kakvog ga je javnost upoznala. Njegova supruga je jedna predivna devojka, za primer, đak generacije i ljubav iz školskih dana. I mogao bih sada da vam pričam kako to vaspitanje nije nikakvo čudo za one koji poznaju njegovog oca Branislava, ali mislim da sam već ispričao previše. Danas ceo dan zvoni telefon u kancelariji i zovu vaše kolege sa svih strana… Mogao sam 24 sata samo da držim slušalicu i da pričam o Nikoli…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike