Varda za 24sedam: Mačak je pokazao kako se od debeljuce koji se igra košarke postaje najbolji!

09.06.2021

11:32 >> 15:32

0

Posebno izdvaja anegdotu sa prvog treninga sa loptom

Varda za 24sedam: Mačak je pokazao kako se od debeljuce koji se igra košarke postaje najbolji!
Copyright Ratko Varda, Nikola Jokić, MN Press

Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta: ta vest i dalje odjekuje svetskim sportom, a posebno zadovoljstvo je u njegovom Denveru, ali i njegovoj Srbiji.

Čestitke su stigle i od državnog vrha, a Jokiću se predviđa još blistavija budućnost. Čovek koji je otkrio Nikolu, Miodrag Ražnatović, pomenuo je da je na tom putu najvažnija bila porodica, ali i treneri, a istakao je i dvojicu saigrača iz Mege – Ratka Vardu i Novicu Veličkovića.

Varda takođe igra centra, a njih dvojica su zajedno 2014. igrali finale Kupa Radivoja Koraća. Bivši igrač Partizana i Detroita rekao je da ne treba mnogo trošiti reči na ovaj uspeh i istakao je da su sportisti nešto najbolje što Srbija ima.

– Šta god da kažemo o uspehu, suvišno je. Mačak je pokazao šta je napravio. Od malog debeljuce koji se igrao košarke, do toga da je najbolji na svetu. Ko god da pogleda te uspehe, bez obzira da li se bavio košarkom ili sportom, ponosan je na sve što su uradili mali Vasa (Micić, MVP Evrolige), Nikola, Novak… To je užitak u onome gde ti politika ništa ne može, to je ono što najsvetlije imamo, to je užitak, to je čista radost – rekao je Varda za 24sedam.

Iskusni centar je u Megu došao posle sezone u kragujevačkom Radničkom, gde je pretrpeo tešku povredu Ahilove tetive. Tad ga je pozvao trener Mege Dejan Milojević da bude uticaj za mlade igrače.

– I ja sam rešio da probam. Došao sam iz teške povrede, hteo sam da pomognem. Rekao sam Dekiju da me pusti par treninga da vidim gde sam, jer prognoze za moj oporavak nisu bile baš obećavajuće. Prvi put sam ga video na kondicionim treninzima u šumi. Šta tu može da se vidi? Deca k’o deca…

A onda je došao trening sa loptom u hali.

– E, onda je došao prvi trening u hali i to pamtim i uvek pričam kao anegdotu. Kad smo krenuli da radimo sa loptom, ja sam rekao Dekiju: ‘ovog malog ću ili da nokautiram ili ću da prestanem da igram košarku. Pa ne, stvarno, on je imao 17,5 godina tada. Dakle, dete od vas pravi domaću životinju  – priča Varda kroz smeh.

Sjajna priča, sa najboljim mogućim krajem.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike