Zakazana je bitka sa Rafom: Đoković nije od gotovog napravio veresiju, uspeo je da sruši Beretinija

10.06.2021

21:49 >> 05:53

0

Autor: Adam Štulić

Sledi okršaj sa Špancem

Zakazana je bitka sa Rafom: Đoković nije od gotovog napravio veresiju, uspeo je da sruši Beretinija
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Vreme je za novi okršaj dvojice legendarnih igrača! Novak Đoković i Rafael Nadal će po 58. put “ukrstiti rekete”, ovog puta u polufinalu Rolan Garosa.

Srpski igrač je u drugom polufinalu uspeo da slomi otpor Matea Beretinija (Italija) – 6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 7:5.

Mogao je ovaj meč da bude rešen znatno ranije pošto je Novak u trećem setu propustio brejk loptu, a onda je u taj-brejku imao dva servisa za meč i izgubio dva uzastopna poena. Uspeo je da spreči eventualni peti set i da treću meč loptu pretvori u pobedu.

Jedna od stvari koja je obeležila meč bila je sredinom četvrtog seta kada je publika morala da napusti stadion, ali pojedinci nisu želeli da izađu pa su igrači poslati u svlačionicu.

Pročitajte još

Dešavanja s meča Đokovića i Beretinija pratite iz gema u gem u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

ČETVRTI SET

7:5′ – Krenuo je Novak u napad, došao do 0:30, a posle Beretinijevog izjednačenja (40:40) je stigoa do prve meč lopte. Savršenim servisom je Italijan uspeo da se izvuče iz te situacije. Međutim, onda je u narednom poenu poslao lopticu u mrežu što je donelo Srbinu novu meč loptu. Usledila je duga razmena koja se završila poenom za Beretinija. Novak je bio besan posle toga, vikao je uz određene psovke. Vrh mreže je zatim pomogao Đokoviću, loptica je završila u autu za novu meč loptu. Beretini je pogrešio. Konačno je gotovo. Proslavio je Đoković to snažnim vriskom i povicima “Šta je bilo bre, idemo bre!”. Upućeno je to bilo njegovoj loži.

6:5′ – Đoković je obezbedio taj-brejk, ukoliko ne uspe da oduzme servis rivalu u narednom gemu.

5:5′ – Siguran gem Beretinija za nastavak drame u četvrtom setu.

5:4′ – Posle pada i svih dešavanja Beretini ne troši previše energije u Novakovom servis gemu. Sa nulom je Novak došao do vođstva i prebacio sav pritisak na rivala.

4:4′ – Od laganog gema i 40:0 je Đoković uspeo da pripreti protivniku i da izjednači (40:40), ali je Italijan uspeo da se izvuče iz te situacije na kraju.

4:3 – Pad nije ostavio trag na Đokoviću, brzo je osvojio gem na svoj servis i ponovo poveo.

3:3′ – Prvi gem posle pauze je bio dramatičan. Beretini je došao od 40:15, da bi Đoković na to uzvratio sa tri uzastopna poena i prilikom za brejk. Sjajnim forhendom se Italijan izvukao, da bi potom Novak poslao lopticu u aut. U narednom poenu je Beretini odličnom dijagonalom prevario Đokovića, Novak je morao da naglo promeni kretanje i to je rezultiralo padom. Prišao je Mateo odmah do mreže da se raspita za stanje, a Novak je u padu uspeo da izbaci reket iz ruke i tako eventualno spreči povredu. Posle nove male pauze i čišćenja od šljake je razgovarao sa sudijom Keotavongom i potvrdio je da je sve u redu, mada je tom prilikom delovao veoma ljut.

3:2′ Pauza! Zbog policijskog časa su navijači zamoljeni da napuste stadion. Polako izlaze, ali je u istom momentu traženo od igrača da i oni odu u svlačionicu dok se tribine ne isprazne. Potpuno čudna odluka. Prema informacijama koje stižu iz Pariza postoji nekoliko gledalaca koji odbijaju da odu. To je ono što pravi probleme pa pauza traje znatno duže nego što bi trebalo. Posle kratke pauze su se igrači vratili na teren i ponovo se zagrevaju pred praznim tribinama.

3:2′ – Kako set odmiče tako Beretini igra sa sve više samopouzdanja. Muči se Novak da pronađe rešenje za igru Italijana na osnovnoj liniji. Uz malo problema je uspeo da ga osvoji Đoković.

2:2′ – Bez šanse za Novaka. Beretini lagano osvaja gem.

2:1′ – Odličan gem za Novaka, bez mnogo problema, sa jednim izgubljenim poenom zadržava vođstvo.

1:1′ – Uz pomoć fortune i sjajnih snažnih servisa je Beretini uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis u setu.

1:0′ – Novi set je počeo Novakovim gemom. Zapretio je Beretini (40:40), ali je Đoković pronašao put do gema.

TREĆI SET

6:7′ – Čuvali su i jedan i drugi svoje servise u prvih šest poena .Prvi koji je izgubio poen na svom servisu bio je Novak (3:4). Vratio ga je ekspresno pošt oje Beretini u želji da skrati poen i odigra kraću loptu pogrešio i poslao je u aut (4:4). Promašio je prvi servis, a Novak je potom lopticu poslao tačno na osnovnu liniju, Mateo to nije očekivao i pogrešio je, što je značilo da Novak ima dva servisa za pobedu (5:4). Forhend je poslao u mrežu (5:5). Potom je proklizao, izgubio i novi poen za set loptu Italijana (5:6). Iskoristio je. Igraće se četvrti set.

6:6′ – Ponovo lak gem za Đokovića, taj-brejk će rešiti pitanje osvajača trećeg seta.

5:6′ – Obezbedio je Beretini u najmanjem slučaju taj-brejk. Osvojio je gem na svoj servis.

5:5′ – Pristisak možda jeste postojao, ali se to nije videlo na terenu. Još jedan brz gem za Novaka u trećem setu.

4:5′ – Imao je Novak prvu brejk loptu u setu i priliku da verovatno završi posao. Nije je iskoristio, pa je Beretini tako ostao u setu.

4:4′ – Ista meta, isto odstojanje. Gotovo preslikani gemovi Novaka na svoj servis.

3:4′ – Ne dozvoljava Mateo Novaku da dođe do šansi za brejk. Osvojio je još jedan gem na svoj servis.

3:3 – Ponovo lak i ekspresan gem za Srbina. Bez izgubljenog poena do novog gema.

2:3′ – Ne predaje se Italijan. Uz malo oscilacija stiže do još jednog gema u trećem setu.

2:2′ – Za razliku od prethodnog gema na sovj servis u ovom je Beretini uspeo da pripreti, ali nedovoljno da uzdrma srpskog igrača.

1:2′ – Ponovo je Novak napao rivala, ali ni ovog puta nije uspeo  da dođe do šansi za brejk.

1:1′ – Siguran gem Novaka u trećem setu.

0:1 – Pripretio je Novak na startu trećeg seta i došao do 40:40, ali je Beretini uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije i da osvoji gem.

DRUGI SET

6:2′ – Novak je duplirao prednost. Osvojio je gem na svoj servis i došao je do 2:0 u setovima.

5:2′ – Još jedan brejk! Došao je  Đokovićna 40:40, tada je Beretini sjajnim forhendom došao do gem lopte. Volej je tada poslao u aut. Novak je tada imao mnogo sreće, loptica je dokačila vrh mreže i pala blizu linije, Beretini je zvao sudiju Keotavonga koji je potvrdio da je loptica na liniji. Italijanu to nije prijalo, ali je morao da se suoči za brejk loptu. Beretini greši – dupli brejk!

4:2′ – Počelo je sa 30:0, Beretini je uzvratio na 30:30. Đoković je savršenim servisom izbacio Beretinija van terena praktično i osvojio poen, ali je naredni pripao Italijanu snažnom forhend paralelom (40:40). Uprkos veoma slabom drugom servisu Novaka, Mateo je izbacio lopticu daleko u aut, a onda je u narednom poenu forhend paralela završila daleko iza linije. Novak je potvrdio brejk.

3:2′ – Odservirao je Beretini sjajno u prvom poenu, izašao na mrežu i odigrao skoro savršen drop-šot, ali je Novak to uspeo da vrati, a Mateo je poslao lopticu u mrežu. Novu “bombu” iz servisa je Đoković vratio, a posle nove greške Italijana je Novak došao do 0:30. Mateo je osvojio naredni poen, a onda je perfektnim pasing-šotom prošao protivnika na mreži sjajnom bekhend dijagonalom za dve brejk lopte. Forhend Beretinija je završio u autu, Novak je napravio brejk!

2:2′ – Početak četvrtog gema obeležila je publika meksičkim talasima, pokazuju i oni da se dobro zabavljaju. Posle male akcije navijača je Đoković ponovo sa nulom osvojio gem.

1:2′ – Nastavljaju i jedan i drugi sa sigurnom igrom u svojim servis gemovima. Beretini je, uz veliki broj grešaka obojice u ovom gemu, došao do gema.

1:1′ – Sa nulom! Bez izgubljenog poena Nole stiže do prvog gema na svoj servisu.

0:1′ – Prvi gem u drugom setu pripao je Italijanu. Bez mnogo poteškoća je poveo.

PRVI SET

6:3′ – Osvojio se Novak prvi set! Bez izgubljenog poena je odservirao i došao do prednosti u meču.

5:3′ – Ljut je bio Novak na sebe kada je napravio grešku iz bekhenda prilikom “đusa” (40:40), posle čega je Beretini uspeo da osvoji gem i da ostane u setu.

5:2′ – Napao je Italijan servis srpskog igrača i došao do 0:30. Sa dva gotovo perfektna poena je Đoković osvojio naredna dva poena. Došao je Beretini do brejk lopte, Novak se izvukao i uspeo da osvoji gem.

4:2′  – Zapretio je Novak ponovo na servis rivala i došao do 30:30, ali je Mateo pronašao prvi servis i uspeo da spreči nove brejk šanse.

4:1 Novi gem Đokovića! Nije Novak lako došao do gema. Ponovo je imao problema na svom servisu, ali je Beretini pri 15:30 napravio dve greške, što Đoković ne propušta. Italijan je posle navalio svom snagom, ali se najbolji igrač sveta odbranio. Nije bilo blistavo, ali novi gem je osvojen, to je najvažnije.

3:1 Imao je Beretini servis za gem, ali je prvo napravio servis grešku, a onda je poslao forhend u mrežu, tako da je Đoković izjednačio. Stekao je Đoković prednost, ali Beretini iskoristio priliku i smečom došao do izjednačenja. Ipak, Novak nije propustio drugu šansu za brejk i sada vodi i servira. Idemo!

2:1 – Ponovo se Novak suočio sa brejk loptom i ponovo je srpski as sjajnim servisom došao do gema. Ovoga puta je prvo forhend vinerom poravnao na 40:40, a potom je asom utabao put ka drugom vođstvu na meču.

1:1 – Beretini je osvojio svoj uvodni servis gem na meču, iskoristivši drugu, od tri vezane gem lopte.

1:0 – Novak je već na startu meča morao da spašava brejk loptu. U najvažnijem momentu Đokoviću je proradio prvi servis, vezao je dva asa i potom neiznuđenom greškom rivala uspeo da sačuva servis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike