Novi NBA otkazi Srbiji, spisak za prvu akciju sastavljale povrede, ali znaju se ambicije!

16.06.2021

12:37 >> 15:14

0

Srbija dodatno oslabljena u borbi za OI

Novi NBA otkazi Srbiji, spisak za prvu akciju sastavljale povrede, ali znaju se ambicije!
Copyright Profimedia

Srbija je 12. juna počela pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u prinudnom sastavu. Došli su igrači koji su mogli i koji su završili sezone, ali koji su i zdravi.

Prva reprezentativna akcija je Akropolj kup u Atini, a selektor Igor Kokoškov objavio je prinudni spisak igrača koji će putovati u Grčku, bez dvojice NBA igrača. Ne računajući Nikolu Jokića, naravno, za koga selektor i kapiten imaju razumevanja.

U Atinu putuju: Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

NBA igrači

Kao što se vidi, u timu nema Alekseja Pokuševskog i Alena Smajlagića.

– Ne sumnjajte da smo u stalnom kontaktu sa svim igračima. Bili smo i jesmo u stalnom kontaktu. Pokuševski je, nažalost, odlučio da se posveti fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Pokušali smo, odluka je njegova. On bi sigurno mogao da nauči mnogo od ovih momaka. Posvećen je svom poslu. Smailagić je takođe svojom voljom odlučio da se spremi za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje”, rekao je Kokoškov.

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović još nije završio sezonu. On igra polufinalnu seriju plej-ofa (2:2) i trenutno je maksimalno fokusiran na klub.

– Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo. To smo mi – rekao je Kokoškov.

Selektor je pričao na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Beogradu.

– To samo pokazuje koliko je interesovanje javnog mnenja, koliko javnost voli i poštuje košarku.

Selektor je potom nastavio o samim, krnjim pripremama.

– Vrlo, vrlo specifična situacija. Zaboravljamo u nekim trenucima kako smo živeli, vezano za pandemiju i sezonu. Kako smo stalno radili PCR testove, pa zaključavanja… Radujemo se što možemo da igramo košarku, što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Ovo jeste improvizacija, ali moramo da budemo fleksibilni. U prvih par dana smo imali samo nekoliko igrača. Naša mantra je da imamo pozitivnu energiju da imamo momke koji imaju srca i zadovoljstva da predstavljaju dres. Faktor vremena je vrlo bitan, nemamo kondicione pripreme, idemo na Akropolj bez kontakt igre. Ali, momci su pravi, tu je glad i osećaj. Ono što uvek možemo da obećamo jeste da ćemo dati sve od sebe. Ciljevi se znaju, cilj je da igramo na Olimpijskim igrama – rekao je Kokoškov.

Ne treba zaboraviti povrede

Tu su i problemi sa povredama. Stefan Jović nije igrao četiri meseca, a četvorica igrača su povređeni i dalje: Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Marko Gudurić i Ognjen Jaramaz.

– Raduljica se pojavio na pripremama, bio je sa nama i pokušali smo da ga spremimo, ali nije mogao jer je osetio nelagodu posle čega je odlučeno da ne igra. Jaramaz je imao povredu u poslednjem meču s Partizanom. Ne znam koliku ja slobodu imam da govorim o tome. On nije s nama i želim mu da se oporavi što pre – počeo je selektor, pa onda nastavio:

– Milutinov je u Atini, tamo ga je operisao lekar Olimpijakosa. Nikola nas čeka u Atini, priključiće nam se u hotelu. On nije danas sa nama, ali jeste sa ekipom. Kad se vidimo, onda ćemo razgovarati o njegovom stanju i igrama. Gudurić je trenutno u Nemačkoj, radi na oporavku tetiva, jer ima hroničan problem. Danas ili sutra kreće s terapijama.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike