Podrška selektora i kapitena: Jokić je naš ambasador, nije mu bilo lako, ali pričaćemo još!

16.06.2021

12:20 >> 16:25

0

Autor: Adam Štulić

Igor Kokoškov i Miloš Teodosić čvrsto uz najboljeg igrača sveta

Podrška selektora i kapitena: Jokić je naš ambasador, nije mu bilo lako, ali pričaćemo još!
Copyright Promo/FIBA

Očekivano ili ne, tek košarkaška reprezentacija Srbije moraće bez najbojeg na svetu da se izbori za olimpijsku vizu, a potom, svi se nadamo, i u Tokiju da se bori za medalju.

Nikola Jokić u sredu je saopštio odluku da preskoče ovo reprezentativno leto, nešto kasnije njegov otac je istakao da bi asa Denvera svi razumeli kada bi znali razlog, a šta o svemu misle selektor „orlova“ Igor Kokoškov i kapiten Miloš Teodosić, koji se sa ostatkom ekipe uveliko sprema za start kvalifikacija.

– Moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. S Nikolom se nisam čuo, znam da je u putu ka Srbiji. Ne sumnjajte da postoji najzdraviji i najkorektniji odnos, razgovaraću s Jokićem direktno, neću komunikaciju preko novina – rekao je Kokoškov i dodao:

– On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke, kako predstavlja sebe, svoj tim i državu. Ne mogu da budem cinik, ne mogu da kažem da je svejedno da li će najbolji igrač na svetu igrati za ovaj tim. Sebično ću reći da bih voleo, ali često zaboravljamo na njihov privatni život, obaveze i probleme. Iskreno se nadam da će biti tu, ali se fokusiramo na momke koji su s nama – kazao je srpski stručnjak i pozvao navijače da podrže momke koji su se javili nacionalnoj selekciji posle izuzetno teške sezone.

Kapiten Srbije Miloš Teodosić, pridružio se selektoru Kokošku u čestitkama Jokiću na svemu što je postigao ove sezone.

– Nikola je veliki ambasador Srbije. Ako je tačna informacija da neće igrati, sigurno da je dobro razmislio. Odigrao je jako veliki broj utakmica, sa puno minuta. Ako ne bude sa nama, sigurno će biti ogroman minus za ekipu. Biće nam svima žao, ali njegova je odluka, koja nije laka da se donese, i treba da je poštujemo. Jokić je jedno takmičenje propustio za reprezentaciju i on je neko na koga treba da se računa u narednih 10 godina, zbog čega treba svi da ga razumemo u ovom trenutku – rekao je Teodosić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike