Svi hoćemo da Jokić igra, ali brojevi ne lažu: Predsednik Denvera o gorućoj temi u sportskoj Srbiji

19.06.2021

10:05 >> 10:14

0

Puna podrška za MVP-a

Svi hoćemo da Jokić igra, ali brojevi ne lažu: Predsednik Denvera o gorućoj temi u sportskoj Srbiji
Copyright Nikola Jokić/Profimedia

Nikola Jokić je i dalje u centru pažnje srpske, pa i košarkaške javnosti. Nedugo posle osvajanja MVP priznanja, a onda i eliminacije iz plej-ofarastužio je naciju. Dobio je odmah podršku iz reprezentacije posle odustajanja, ali i sa drugih strana.

Na kraju se otkrilo da centar Denvera i supruga čekaju bebu, što je svakako dobar razlog.

Vesti o Jokićevoj odluci i “spuštanju euforije” u Srbiji stigle su i do Denvera. Predsednik kluba Tim Koneli, koji je, očekivano, podržao svog igrača i objasnio:

– Želim da igra, on želi da igra. Ali, teško je ignorisati brojeve. Kada neko stvarno želi da igra svake večeri, meni je protiv zdravog razuma da mu kažeš “ne”. Nikola je izrastao u lidera, inspiriše nas sve svojim pristupom. On je voljan da igra svakog dana, a posle svakog meča ide i radi sa Felipeom (kondicioni trener). On je zaista umoran, naročito kada se uzme u obzir da smo u poslednjim utakmicama igrali bez Džamala Mareja. Naši igrači su uradili dobar posao. Kao i uvek, Nikola će odlučiti. Svesni smo koliko je umoran, svesni smo njegove uloge i moramo da imamo strategiju kako bi on bio svež i srećan za sledeću sezonu – rekao je Koneli za Denver post.

Reprezentacija?

– Mi u klubu smo ponosni kada naši igrači predstavljaju svoje reprezentacije na međunarodnim takmičenjima. Ali, uz to i razumemo neverovatan napor koji je ova i ovakva sezona iziskivala od naših momaka… Ova sezona je bila na poseban način komplikovana – rekao je Koneli.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike