Grbović za 24sedam: Dolazak Željka u Partizan, kao da se Džordan vratio u Čikago

25.06.2021

16:42 >> 17:42

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaška legenda smatra da je ovo izuzetno važno i za srpsku košarku

Grbović za 24sedam: Dolazak Željka u Partizan, kao da se Džordan vratio u Čikago
Copyright MN Press

Košarkaška legenda Goran Grbović poručio je za 24sedam da je ovo velika stvar kako za Partizan, tako i za srpsku košarku.

On je istakao da je njegov povratak na klupu crno-belih, isto kao da se Majkl Džordan vratio u Čikago.

– Još nismo svesni koliko je ovo velika stvar za Partizan, ali i za srpsku košarku. To vam je isto kao da se u Čikago vratio Džordan. Velika stvar i za državu, ljudi, on je najtrofejniji trener Evrope, a vratio se u Srbiju, a mogao je da bira u koji klub da ode. Samo mogu da kažem “kapa dole” majstore – počeo je razgovor za 24sedam Grbović.

Pročitajte još

On nije mogao da kaže kakav će imati igrački kadar, ali Žoc u svaki posao ulazi 100 sa odsto posvećenosti, napominjući da će mu fokus biti na mladim igračima.

– Željko je tvrdoglav, i svaki posao koji uzme, on ga radi do kraja. Tako će biti i sada. Znajući njega, on je uveliko u poslu, i znam da će pogledati na veliki broj  juniora i mlađih igrača kako bi našao najbolje rešenje za Partizan. Naravno, ne znam koji mu je koncept, ali znajući njega, on će bazu imati u srpskim igračima, a tek onda će angažovati košarkaše sa strane. Najvažnije da napravi sistem, i drago mi je što je potpisao ugovor na tri godine, gde će imati prostora da nametne svoj sistem.

Pročitajte još

Goran Grbović smatra da Beograd zaslužuje barem dva tima u Evroligi, napominjući da i to može da se dogodi, s obzirom na to da Bertomeo više nije na čelu ovog takmičenja.

– Moje mišljenje je da Srbija i Beograd zaslužuju dva Evroligaša. Nadam se će Obradović koji ima veliki uticaj u evropskoj košarci, pokušati da razgovara sa ljudima koji vode ovo takmičenje, kako bi i Partizan dobio mesto u ovom takmičenju. Pritom, sada klubovi odlučuju, a Željko je poštovan od svih. Pa samo pogledajte koliko je vodio klubova, i sa svima je ostao prijatelj, što dovoljno govori o poštovanju koje ima u evropskoj košarci – zaključio je Grabović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike