Čekajući Portoriko: Srbi iz NBA poredili „balone“, imate pravo jednom da pogodite ko je „gospodar mehura“

01.07.2021

20:59 >> 21:16

0

Autor: Adam Štulić

Igor Kokoškov, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović podelili svoja iskustva

Čekajući Portoriko: Srbi iz NBA poredili „balone“, imate pravo jednom da pogodite ko je „gospodar mehura“
Copyright Boban Marjanović foto: MN Press

Košarkaši Srbije odradili su lakši deo posla na kvalifikacionom turniru za odlazak na OI, koji se održava u Beogradu. Ipak, dueli u grupi protiv Dominikanske republike i Filipina doneli su velike glavobolje stručnom štabu zbog povreda četvorice reprezentativaca.

U pauzi između grupne faze i polufinalnog duela s Portorikom, selektor Igor Kokoškov, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović govorili su za sajt FIBA o životu u balonu tokom završnice NBA sezone i aktuelnom, tokom trajanja turnira.

– Ideja mora da se poštuje u svakom smislu jer je zdravlje igrača i stručnih štabova prioritet. Zaštita je maksimalna u ovim limitiranim okvirima. Nemoguće je sve zatvoriti hermetički – rekao je srpski strateg, koji je pre dve sezone prošao „mehur“ u Dizniledu kao član stručnog štaba Sakramenta.

– Igrači su svesni toga i ne samo moj tim, svi znaju zašto su ovde i niko od njih nema problem da poštuje osnovna pravila. FIBA je iskoristila NBA iskustvo i primenila ga – kazao je Igor Kokoškov, otkrivši glavnu razliku između dva „balona“.

– Tada smo svi bili u tom jednom rizortu, hotel je bio zatvoren, nismo imali nikakav kontakt sa spoljnim svetom. NBA liga je naravno finansijski snažnija, pa su određene aktivnosti za igrače organizovane i van tih hotela tamo. Opet, treba naglasiti i da je ovaj mehur kraći, traje desetak dana.

A kako sve izgleda iz ugla igrača.

– Uživao sam u tom mehuru u Diznilendu. Imali smo ceo rizort na raspolaganju, mogli smo da šetamo, da koristimo bazene, brodove, da idemo na pecanje. Ovde je drugačije, samo teretana i hotel, ali to je u redu. Razumemo celu situaciju – rekao je centar Dalasa Boban Marjanović, kojem teško ne pada ni „karantin“ u Beogradu.

– Imamo vremena da razgovaramo međusobno, da razmenjujemo iskustva, razne priče. Svako ima nešto zanimljivo da ispriča. Takođe, gledamo filmove, igramo neke video igrice. Gledali smo i navijali za naše košarkašice na Evropskom prvenstvu. Isplatilo se, uzele su zlato.

Imate pravo samo jednom da pogodite ko je „gospodar mehura“.

– Ja sam taj momak koji je zadužen za zabavu, to je deo moje ličnosti. Donosim dobru energiju, ljudi se smeju, ali nisam jedini. Mi smo grupa koja ima i sličnu energiju na terenu i van njega, što je važna stvar – istakao je Marjanović.

Nemanja Bjelica nije primetio preveliku razliku između NBA i FIBA „balona“.

– Provodimo vreme na sličan način kao i tada, u sobama. Tamo smo imali malo veće privilegije, bilo je više prostora. Dobra stvar kod ovog mehura je što je u Beogradu. Ipak, najvažnije je da su svi zdravi, da izbegnemo zarazu, jer opasnost nije prošla. Situacija sa Senegalom to pokazuje – rekao je košarkaš Majamija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike