Jović u bolnici, stanje Micića, Bjelice i Kalinića pratimo iz dana u dan: Kokoškov o kvartetu povređenih „orlova“

30.06.2021

20:46 >> 21:12

0

Autor: Adam Štulić

Selektor Srbije zadovoljan pobedom protiv Filipina

Jović u bolnici, stanje Micića, Bjelice i Kalinića pratimo iz dana u dan: Kokoškov o kvartetu povređenih „orlova“
Copyright Promo/FIBA

Selektor Srbije Igor Kokoškov, otkrio je na konferenciji za medije, posle pobede nad Filipinima, da je plejmejker „orlova“ Stefan Jović primljen u bolnicu, kako bi se utvrdilo stanje povrede lista desne noge.

Podsetimo, iskusni organizator igre povredio se u finišu poslednjeg meča grupne faze kvalifikacionog turnira za odlazak na OI, na kojem su „orlovi“ izborii plasman u polufinale.

Ipak, ostvrenom rezultatu ne mogu previše da se raduju, jer su u dva dan ostali bez četiri veoma bitna šrafa, u, i ovako, desetkovanom timu.

O stanju nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i Himkija, te Vasilija Micića, koji je bio u sastavu, ali nije ulazio u igru, i Nemanje Bjelice, odnosno Nikole Kalinića, koji su preskočili duel s Filipinima, na konferenciji za medije govorio je selektor Kokoškov.

– Ne mogu da pričam o Jovićevoj povredi, u bolnici je znaćemo više posle magnetne. Svakako, želim mu brz oporavak i da ga što pre vidimo u timu. Vasa je dobio udarac u rame sinoć, igrao je uz bolove, do kraja protiv Dominikanske Republike, ali se nije osećao dobro danas. Bio je spreman, ali moja je odluka bila da ne igra – rekao je Kokoškov, osvrnuvši se na stanje Bjelice i Kalinića.

– Idemo dan po dan. Imamo sjajan medicinski tim, verujemo im. Uradićemo sve u interesu igrača, njihovo zdravlje nam je prioritet. Videćemo, Nemanja nije bio spreman, dobio je sinoć udarac u koleno, Kalinić je imao onu situaciju u reketu, kada je bio nesportski faul…Moramo da igramo snažno, agresivno, ali da budemo pametniji, da se ne povređujemo sami. Izgubili smo tri igrača sinoć, Jovića večeras. Pratićemo šta nam kaže medicinski tim.

Kokoškov je čestitao Filipincima na svemu što su prikazali, kao i njihovom selektoru Boldvinu, za kojeg je rekao da mu je dobar prijatelj.

– Srećan sam zbog njega, tim mu igra zajednički i takmičarski… Teška je utakmica bila, ponavljam se, ali imamo novi tim, mnogo novih lica, večeras su nam nedostajali neki igrači. Košarka je igra reakcije, ali je mi nemamo, nemamo tečnost, ofanzivno i defanzivno previše razmišljamo. Nemamo agresivnost, ali cilj je pobediti utakmicu. Nije bilo lepo, ali smo uradili posao – kazao je selektor i dodao:

– Imali smo kratku rotaciju, samo devet igrača. Igrali smo dvorani u kojoj je bilo vruće, protiv agresivnog tima, koji se dobro kreće. Nismo imali izbora, morali smo da nađeno način da dobijemo utakmicu. Kao trener pratim grupu, donosim odluke za ove momke. Veoma sam im zahvalan, svima koji su igrali večeras, dali su sve od sebe. Navijači hoće da vide pobedu, nije lako, fokusiramo se na naredne utakmice.

Naredni rivali, u polufinalu i, nadamo se svi finalu, biće Italija i Portoriko. Kojim redosledom, znaće se posle njihovog duela u kojem će se odlučiti ko će s koje pozicije u završnicu turnira.

– Oba tima su sjajna. Igrali smo protiv Portorika na Akropolis kupu, imamo respekt prema oba tima. Svakako, moramo da pobedimo sve utakmice, nije nam mnogo važno ko će biti prvi rival – kazao je Kokoškov, izrazivši zadovoljstvo onim što pruža Boban Marjanović.

– Zadovoljni smo, pre svega zato što je ovde, i što igra za nacionalni tim. On pravi razliku. Nije samo „veliki momak“. On zna košarku, dobar je košarkaš, zna kako da iskoristi svoje telo. Daje dobru energiju, veoma je pozitivan. Jedinstven je igrač i srećni smo što ga imamo u timu ovog leta – kazao je selektor „orlova“.

Danilo Anđušić bio je kratak.

– Čestitam Filipinima na sjajnoj utakmici. Mi od starta nismo bili dobri, nismo imali ritam, zato smo i imali neizvesnu utakmicu. Trebalo je da budemo bolji u odbrani i da pronađemo pravi ritam u napadu, kako bismo igrali lakše. Najvažnije je da smo pobedili, znamo naš cilj, to je da osvojimo turnir i odemo na OI. To je najvažnije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike