Nedović ostaje bez kluba? Razmišljanje novog trenera Panatinaikosa o Srbinu i Grke je ostavilo u čudu

04.07.2021

08:20 >> 09:40

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac će možda morati da menja klub ovog leta

Nedović ostaje bez kluba? Razmišljanje novog trenera Panatinaikosa o Srbinu i Grke je ostavilo u čudu
Copyright Nemanja Nedović foto: Profimedia

Ako je nečija pozicija u ekipi Panatinaikosa bila jasna po završetku sezone, to je bila ona u kojoj se nalazio Nemanja Nedović. Srpski reprezentativac bio je, do trenutka kada ga je iz koloseka izbacio virus korona, najbolji i najstandardniji igrač grčkog šampiona i obnova saradnje predstavljala je samo formalnost.

Još kada je Nedović javno obelodanio da čeka poziv iz Atine na konačan dogovor, delovalo je da je samo pitanje vremena kada će uslediti paraf na produžetak saradnje.

Ipak, stvari su se za desetak dana okrenule za 180 stepeni i sada je Nedovićev ostanak u PAO pod velikim znakom pitanja. Razlog je novi trener „zelenih“ Dimitris Priftis, a čak su i grčki mediji ostali u čuđenju posle ovih saznanja.

Tamnošnji portal „to10.gr“ je došao do informacije da razmišljanja doskorašnjeg trenera Uniksa u vezi s Nedovićevim ostankom u „OAKA“ nisu u potpunosti pozitivna.

– Prifitis ne juri da po svaku cenu zadži Srbina u timu Panatinaikosa, jer je oprezan, kako zbog njegovoj sklonosti povredama, tako i zbog toga što smatra da je Nedović previše mekan za današnje zahteve Evrolige – piše portal „to10.gr“.

Ukoliko se ova saznanja Grka ispostave kao tačna i PAO odustane od dogovora s Nedovićem, Prifitis će sam sebi stvoriti dodatni pritisak, jer se Nedović, potpuno sasluženo, u minuloj sezoni uvukao pod kožu navijača atinskog velikana, u čijem dresu je na 25 utakmica u Evroligi imao učinak od 16 poen, 1.9 skokova i 3.7 asistencija.

Samo letimičan pogled na ove brojke apsolutno pobija Priftisovu tezu u tome kako je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Golden Stejta mekan za ono što traži današnje učešće u elitnom takmičenju, a Grci dodaju da konačna odluka još nije doneta.

– Priftis je svestan Nedovićevog talenta, ali nije siguran da li će moći da odgovori zahtevima lige koja sve više teži ka atletizmu. Ne može se isključiti nijedna mogućnost, ali je činjenica da se Nemanjina budućnost u Panatinaikosu ne može uzimati zdravo za gotovo. Naravno, da bi Priftis prelomio da ne želi Srbina, prvo će morati da pronađe igrača koji će mu pružiti više od njega. A to nije lako… – poentirao je na kraju portal „to10.gr“.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike