Nedović iskreno: Šta ga frustrira u PAO, zašto čuva Pipenov dres i susret s Kobijem koji nikada neće zaboraviti

27.12.2020

12:59 >> 13:15

0

Autor: Adam Štulić

Srpski košarkaš otkrio neke detalje iz prošlosti i sadašnjosti

Nedović iskreno: Šta ga frustrira u PAO, zašto čuva Pipenov dres i susret s Kobijem koji nikada neće zaboraviti
Copyright MN Press

Dolazak u Panatinaikos ispostavio se kao pun pogodak za Nemanju Nedovića. Srpski košarkaš se od starta sezone nametnuo kao lider tima, igra jednu od najboljih evroligaških sezona u karijeri, ali njegove sjajne partije u elitnom takmičenju ne prate u potpunosti rezultati “zelenih”.

– Frustrirajuće je, ali se trudim da kontrolišem ono što mogu. Trudim se da, posle analize, što pre zaboravim prethodnu utakmicu. Ponekad već sledećeg dana igrate novi meč, sezona je duga, ima dovoljno vremena da se stvari isprave i poboljšaju, mnogi timovi u toku nedelje promene svoje pozicije za dva, tri mesta – rekao je za “Eurohoops” Nedović, dodavši da bi stvari bile drugačije da PAO može da računa na prepoznatljivu podršku sa tribina.

– Naravno da nam nedostaju navijači. Pričali smo između sebe mnogo o tome, saigrači su mi rekli koliko je “ludo” u “OAKA” i sigurno da bismo imali nekoliko pobeda više da ih imamo uz nas.

Pročitajte još

Nedović je priznao i da mu je velika čast što nosi opremu kluba koji su proslavili Srbi.

– Sećam se da su Željkovi timovi dominirali Evroligom mnogo godina. Nisam imao priliku ga gledam Bodirogu u dresu Panatinaikosa, ali znam da je ovde legenda, gde god je igrao ostavio je sjajane uspomene. Zaista je čast je igrati za ovaj tim.

Nema sumnje da je jedan od razloga sjajnih izdanja srpskog reprezentativca i to što konačno u kontinuitetu može da igra i trenira, lišen manjih ili većih povreda, koje su ga konstantno pratile prethodnih sezona.

– Ne želim da mnogo da se vraćam na to. Sada je sve u redu, dobro se osećam fizički. Bila je teška situacija s preranim završetkom sezone, otišli smo kući, ali na neki način to mi je pomoglo, imao sam više vremena da radim na svom telu. Uradio sam dobar posao letos, pronašao ljude koji znaju svoj posao i iskusni su u tome što rade. Recimo da smo se pobrinuli za sve probleme koje sam imao u prošlosti.

Otac srpskog beka profesionalno se bavio rukometom, pa je Grke zanimalo kako se Nedović opredelio za košarku.

Bavio sam se mnogim sportovima u detinjstvu. Igrao sam fudbal, rukomet, tenis, plivao sam, bio sam veoma dobar plivač. Probao sam malo od svega, a košarku sam počeo da treniram jer je u to vreme bila popularna zbog uspeha naše na SP u Indijanapolisu 2002. godine. Sva deca koju sam poznavao su prešla na košarku, mama me je odvela na prvi trening, i od tada sam zaljubljen u nju.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Ritasa, Valensije, Unikahe milanske Olimpije, deo svoje karijere proveo je kao član Golden Stejt Voriorsa i prisetio se jednog nezaboravnog događaja.

– Veliki sam Kobijev fan. Igrali smo protiv Lejkersa u predsezoni 2014. U jednom preuzimanju je ostao da me čuva, igrao sam jedan na jedan s nim i to neću nikada zaboraviti – rekao je Nedović, koji je veliki zaljubljenik u dresove.

– Mislim da je “cool” imati “old school” dres. Imam ih mnogo, fudbalskih, Džordanov, Kobijev, Pipenov… Skotija volim zbog načina na koji je igrao i kako je pomagao svom timu – kazao je Nemanja Nedović, dodavši da u trenutnoj situaciji, kada se malo toga zna kako će izgledati, ne gleda mnogo unapred što se tiče povratka u nacionalni dres.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike