Bravo momci: Mladi košarkaši Srbije među osam najboljih na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

07.07.2021

11:51

0

Autor: Milan Nastić

Pobedili Japan sa 89:86

Bravo momci: Mladi košarkaši Srbije među osam najboljih na Svetskom prvenstvu (VIDEO)
Copyright Promo/FIBA

Mlada košarkaška selekcija Srbije do 19 godina, plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Letoniji, pošto su u osmini finala savladala Japan 89:86 u neizvesnoj završnici.

Rival izabranicima Zorana Lukića u četvrtfinalu biće pobednik meča između Argentine i Turske.

Pročitajte još

Pobednik je odlučen u poslednjim sekundama, napravljen je faul nad Stefanom Todorovićem, koji je pogodio oba slobodna bacanja.

Japancima je ostalo još tri sekunde da eventualnom trojkom odvedu utakmicu u produžetak, ali na našu sreću to se nije dogodilo, i izabranici Zorana Lukića su se plasirali među osam najboljih na Svetsko prvenstvo.

Što se tiče same utakmice, mladi košarkaški Srbije su tokom čitavog meča bili u vođstvu, ali igrači Japana su uspeli da se rezultatski vrate, ali ipak je kvalitet na kraju došao do izražaja i zasluženo su slavili naši momci.

Srbiju ju je predvodio Nikola Jović sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Mihailo Mušikić pratio sve sa 17 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Dvocifreni u Srbiji bili su i Filip Škobalj sa 14 i Mihailo Petrović sa 11 poena.

U redovima Japana najbolji je bio Ibu Jamazaki sa 23 poena, Ivašita i Ju Kibajaši su ubacili po 13, dok je Taijo Motoda dodao 12 koševa.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike