Obradović: Pobedili smo sebe, falila nam je organizacija u napadu

15.12.2020

20:27 >> 20:31

0

Autor: N. St.

Strateg Crvene zvezde analizirao poraz od Albe

Obradović: Pobedili smo sebe, falila nam je organizacija u napadu
Copyright MN Press

Problemi za Crvenu zvezdu se nastavljaju. Doživeli su peti uzastopni poraz i posle 14 odigranih mečeva imaju skor 4-10, daleko su od borbe za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Alba je ostvarila trijumf u Beogradu (84:90). O tome je posle meča pričao trener Saša Obradović.

– Razočarani smo posle svega što se desilo. Bili smo dobri u većem delu meča. Naškodilo nam je to što smo uopšte došli u situaciju da meč ode u produžetak. Na kraju su oni zaslužili pobedu. Možda smo im je i poklonili ili bolje rečeno, pobedili smo sebe. Treba da gledamo napred i da se osvrnemo na mečeve koji slede – rekao je Obradović.

Pročitajte još: Prerano slavlje: Snimak poništio pobedu Zvezde, Alba slavila u Beogradu

Bila je ovo još jedna utakmica koja je izgubljena na jednu loptu.

– Objektivno, svaki poraz uzima samopouzdanje, uzima dobre odluke, odnosno same odluke na kraju krajeva. U nekim momentima ih nismo donosili, onda u drugim kroz neke dobre odbrane nismo pronalazili preko potrebno samopouzdanje. Potrebno je da se vratimo osnovama, da vidimo kako smo i gde smo grešili i da vratimo ekipu prisihčki i fizički.

U momentima kada su crveno-beli stekli 14 poena prednosti, dozvolili su dvojici najbojlih igrača protivnika (Sivi i Lou) da pogode nekoliko otvorenih trojki i da se u potpunosti vrate u igru.

– Odbrana od blokada je bila vrlo loša. Dosta loše smo tu čitali neke situacije, davali otvorene šuteve njihovim najboljim šuterima i to se dešavalo u nekoliko akcija u nizu. Onda je falila organizacija, dobar napad, nismo ga imali, previše hektično, po scenariju nekih drugih utakmica. Promašivali smo neke situacije koje su izgledne. Možda malo i deo iskustva, dobro je da su srpski igrači u jednoj fazi igrali na dobrom nivou, a onda i neke možda i početničke greške. Organizacija nam je falila baš da bi priveli utakmicu kraju – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike