Džordan je bio Bog, Pipen Isus, a ko je trebalo da bude Mojsije? Reč ima legenda šampionskih Bulsa

10.07.2021

18:14 >> 18:32

0

Autor: Adam Štulić

Crv pričao o najlepšem košarkaškom periodu Čikaga

Džordan je bio Bog, Pipen Isus, a ko je trebalo da bude Mojsije? Reč ima legenda šampionskih Bulsa
Copyright Denis Rodman, Skoti Pipen i Majkl Džordan foto: Profimedia/AFP photo/Tim Zielenbach

Dokumentarac „The last dance“ o najboljem košarkašu svih vremena Majklu Džordanu i legendarnim Čikago Bulsima vratio je u žižu javnosti trio koji je predvodio, po mišljenju mnogih, najbolji košarkaški tim ikada.

Iako, zapravo, nikada nisu ni otišli u „ilegalu“, Majkl Džordan i Skoti Pipen su uglavnom rekli šta su imali posle prikazivanja „poslednjeg plesa“, a sada je red došao i na Denisa Rodmana.

Dok je Pipen spremio knjigu, kao odgovor na film o Džordanu, popularni „Crv“ uopšte nije želeo da ulazi u bilo kakva poređenja, već je „sveti trio“ izdigao na nivo božanstva.

– Tih godina, 1996. 1997. i 1998. smo bili na vrhu sveta. U Čikagu je Majkl bio Bog, Skoti je bio Isus, a trebalo je da ja budem Mojsije. Pa, više sam bio Rod-Man – istakao je legendarni centar.

Jedan od najboljih skakača NBA lige svih vremena uvek je verovao da je po popularnosti bio u rangu sa Džordanom i Pipenom.

– Istina je, čak sam rekao i kako sam u jednom trenutku, makar na minut, bio poznatiji od Majka u Čikagu. Bilo je to u vreme kada su mi dopustili da gledam sve emisije, da se oblačim kao žena i da idem u klubove. Bio sam suprotnost Džordanu sa terena i to je nateralo ljude da se zainteresuju za mene – kazao je Rodman i dodao:

Pročitajte još

– Bio sam stvaran. Ljudima se više svideo moj stav, sposobnost rada, način na koji sam razvijao igru… Bez nejasnoća, bez obmana i ljudi su to voleli. Ali, naravno, Džordan je bio Džordan – istakao je Denis Rodman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike