Zbog godišnjeg odmora gazde nisam završio u Denveru: Dušan Ivković "odbio" već dogovorenu saradnju

13.07.2021

10:59 >> 16:52

0

Čuveni selektor birao između Rusije i Amerike

Zbog godišnjeg odmora gazde nisam završio u Denveru: Dušan Ivković "odbio" već dogovorenu saradnju
Copyright MN Press

Od srpskih košarkaških trenera i njihovih ekipa plaše se svi poznavaoci igre pod obručima, a zasluge za ovaj višedecenijski trend idu i na račun Dušana Ivkovića.

Naš legendarni stručnjak otkrio je u intervjuu za grčki Sport24 kako je bio na korak do klupe Denvera i do šanse da postane prvi trener sa ovih prostora koji je vodio tim u NBA ligi.

– Imao sam sastanak u Nici sa CSKA i istovremeno dobio ponudu Denvera. Otišao sam u Njujork, razgovarao sa Kikijem Vandevegeom, tadašnjim generalnim menadžerom Nagetsa, a onda samo zajedno sa mojim agentom i još trojicom otišli na ručak. Sve vreme, dok smo jeli, su mi postavljali pitanja. Na kraju mi je agent Bil Dafi rekao: “Spremi se da ujutru potpišeš ugovor”. Dogovorili smo uslove ugovora i moju ulogu. Dogovorili smo se da ću pre dve godine biti savetnik, osnosno učiti o NBA, a potom potpisati dvogodišnji ugovor.

Ivković je bio spreman, ali je došlo do problema.

– Sledećeg jutra smo bili na kafi i rečeno mi je da su vlasnici na odmoru i da ništa ne može da se završi. Tražili su da budem strpljiv nekoliko dana. Odgovorio sam da za dve nedelje ima sastanak sa CSKA. Dani su prolazili i potpisao sam za CSKA.

Da tog potpisa nije bilo CSKA verovatno danas ne bi bio tako košarkaški moćan, a sigurno bi Ivković karijeru nastavio “preko bare”.

Pročitajte još:

– Posle nekog vremena dobio sam poziv Denvera. Rekli su:”Treneru, mi smo spremni”. Odgovorio sam: “Žao mi je, potpisao sam za CSKA” – ispričao je Ivković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike