Krećemo od nule: Blokada Janisa i brutalna serija Midltona vratili Milvoki u život u velikom finalu

15.07.2021

05:26 >> 06:09

0

U sledećem meču domaćin je Finiks

Krećemo od nule: Blokada Janisa i brutalna serija Midltona vratili Milvoki u život u velikom finalu
Copyright Kris Midlton, Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, Pool

Milvoki je izjednačio u finalnoj seriji NBA lige na 2:2. U četvrtoj utakmici Baksi su ugostili Finiks Sanse i savladali ih sa 109:103. Naredni meč je na programu za tri dana, a tada će domaćin biti Finiks.

Najefikasniji na terenu je bio Devin Buker sa 42 poena, ali njegov učinak za Sanse nije bio dovoljan pošto je na drugoj strani imao Krisa Midltona koji je za 43 minuta ubacio 40 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Pobedi Milvokija je značajno doprineo i Janis Adetokumbo sa 26 poena, 14 skokova, osam asistencija.

Imao je i dve blokade, a o jednoj se posebno priča.

 

U poslednju četvrtinu, Sansi su ušli sa sa prednošću od 85:76, ali je završnica pripala domaćinu zahvaljujući Midltonu. Izjednačio je na 99:99, a zatim vezao poene (deset), sve do poslednja dva. Tada je sa linije slobodnih bacanja precizan bio Džru Holidej.

Kada je reč o ostalim strelcima, za Milvoki, Bruk Lopez je postigao 14, a Holidej jedan manje. U redovima franšize iz Arizone, Dža Krauder je ubacio 15 poena, a Kris Pol i Kameron Džonson po deset. Deni Ajton je ubacio skromnih šest poena, ali je bio najbolji u skokovima. Imao je 17 uhvaćenih lopti, od kojih je čak 16 bilo u odbrani.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike