Košarkašice poražene pred povratak za Beograd! Prvakinje Evrope su bile prejake!

30.06.2024

21:26

0

Autor: G. F.

Naše Lavice izgubile od domaće Belgije. u Srbiji nastavljaju sa pripremama za Olimpijske igre

Košarkašice poražene pred povratak za Beograd! Prvakinje Evrope su bile prejake!
Copyright kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Kortrajku u prijateljskoj pripremnoj utakmici od zvaničnih evropskih prvakinja Belgijanki sa 106:59 (29:14, 26:8, 24:17, 27:20).

Pitanje pobednika rešeno je već u prvoj četvrtini, kada su domaće košarkašice napravile veliku seriju, stekle visoko dvocifreno vođstvo, koje do kraja utakmice nisu ispuštale. U timu Srbije najefikasnija je bila Anđela Dugalić sa 12 poena. Na drugoj strani Antonia Deler je ubacila 22, a Ema Meseman 19.

Belgija je bila uspešnija u svim statističkim kategorijama. Srbija, za razliku od utakmice protiv Kine prethodnog dana, je mnogo lošije realizovala slobodna bacanja (65%) i šut za tri poena (22%). Belgijanke su bile bolje u skoku 31-24, asistencijama 33-10, ukradenim loptama 14-12, a imale su i manje prodatih lopti 19-24.

Reprezentacija Srbije vraća se u Beograd, gde nastavlja pripreme za Olimpijske igre u Lilu i Parizu. Izabranice Marine Maljković u grupnoj fazi na olimpijskom turniru igraće protiv reprezentacija Portorika, Kine i Španije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike