Srbija opet bolja od Turske! Ovog puta na Zlatiboru bilo napeto (FOTO/VIDEO)

12.06.2024

21:55

0

Autor: D. N.

"Lavice" Marine Maljković nastavljaju pripreme za Igre u Parizu

Srbija opet bolja od Turske! Ovog puta na Zlatiboru bilo napeto (FOTO/VIDEO)
Copyright KSS

Košarkašice Srbije su pobedile Tursku i u drugoj test utakmici u okviru priprema za Olimpijske igre u Lilu i Parizu. Ponovo se igralo na Zlatiboru i rezultat je bio 83:80 (30:15, 14:23, 14:14, 25:28).

Ovoga puta utakmica je bila mnogo neizvesnija i uzbudljivija, a pobednik je rešen tek u samoj završnici. Srbija je odlično počela, povela 9:0, stekla početkom druge četvrtine najveću prednost od 16 poena (37:21), da bi Turska serijama uspela da se vrati u igru i uvede meč u završnici u rezultatsku klackalicu.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Jovana Nogić sa 20 poena, a dvocifreni učinak su imale još i Mina Đorđević sa 16, odnosno Dragana Stanković sa 12 poena.

Selektorka Marina Maljković na ovoj utakmici pružila je šansu i mladim reprezentativkama Ani Milanović i Dariji Nestorov, koje su uspele da se upišu u listu strelaca.

KSS
 

Srbija nastavlja pripreme na Zlatiboru, gde će raditi do 23. juna.

- Samim tim što je ovo bila druga uzastopna utakmica, očekivale smo da će nam biti teže. One su ušle u duel dosta agresivnije. Ono što mi moramo i dalje da radimo jeste da poboljšamo naš skok.

Naravno, naša selektorka Marina Maljković je na ovoj utakmici davala šansu i mlađim igračicama, što će nam biti od velike koristi u budućnosti. U ove dve utakmice smo se trudile da odigramo što bolje možemo i nadam se da ćemo u narednom periodu igrati sve bolje i bolje - rekla je Saša Čađo koja je meč završila sa pet poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike