Topić se izjednačio sa Radmanom, samo je Miličić ispred! Srbija može biti ponosna!

27.06.2024

07:53

0

Autor: A. S.

A Jokić je najbolji primer da pozicija nije važna

Topić se izjednačio sa Radmanom, samo je Miličić ispred! Srbija može biti ponosna!
Topić - Copyright Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Mladi Nikola Topić noćas je uzabran kao 12. pik na NBA draftu od strane Oklahoma Siti Tandera! Ogroman uspeh srpske košarke i porodice Topić, a 18-godišnji plej nalazi se na deobi drugog mesta najviše rangiranih srpskih košarkaša na draftu.

Bogata je istorija Srbije kada je NBA draft u pitanju, a ubedljivo najbolje rangirani košarkaš je Darko Miličić, na drugoj poziciji.

Prognoze pred ovogodišnje izdanje bile su da će Nikola biti u najboljih deset, ali nakon povrede kolena, to se promenilo, pa sada deli drugu poziciju sa Vladimirom Radmanovićem.

Iza Topića je ostao legendarni Predrag Stojaković, koji je biran sa 14. pozicije od strane Kingsa, a potom je nastala nestvarna karijera.

Na 17. poziciji se našao Aleksej Pokuševski, a dve iza njega je Aleksandar Saša Pavlović. Potom se kao 24. pik našao Nenad Krstić, dok je Vlade Divac bio dva mesta "lošije" pozicioniran, uostalom kao i Nikola Milutinov, koji još uvek nije zaigrao u NBA ligi, što ga ne sprečava da dominira u Evropi.

27. poziciju dele kapiten Srbije Bogdan Bogdanović i Nikola Jović. Nemanju Bjelicu je Vašington birao kao 35. pika, a Boston Radeta Zagorca, dok je kao 36. ime 2002. godine pročitano ime Miloša Vujanića, a četiri godine kasnije, Voriorsi su sa 38. mesta birali Kostu Perovića.

Da pozicija nije najbolji pokazatelj šta će se dogoditi u karijeri nekog igrača i prava slika njegovog kvaliteta, prost primer je Nikola Jokić, koga su Denver Nagetsi birali kao 41. pika i to dok je u televizijskom prenosu išao reklamni blok.

Tristan Vukčević je prošlog leta bio 42. pik, a davne 1992. godine, Predrag Danilović je izabran kao 43. uostalom kao i Mile Ilić, a svoje mesto na draftu našli su i Predrag Drobnjak, Filip Petrušev, Igor Rakočević, Vasilije Micić, Tadija Dragićević, Nemanja Dangubić, Željko Rebrača, Mlade Šekularac, Ognjen Jaramaz, Milovan Raković, Luka Mitrović, Vanja Marinković...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike