Partizan ima prvo pojačanje! Vratilo se dete kluba, ljubimac Grobara! (FOTO)

17.06.2024

12:14

1

Igrač po ukusu Željka Obradovića

Partizan ima prvo pojačanje! Vratilo se dete kluba, ljubimac Grobara! (FOTO)
Copyright MN Press

Vanja Marinković se posle pet godina vratio u crno-belo jato. Rođeni Beograđanin postao je prvo pojačanje Partizan za narednu sezonu. Kako je potvrđeno, reč je o dvogodišnjem ugovoru.

MN Press
Vanja Marinković

Srpski reprezentativac je dres Partizana prvi put zadužio još kao 14-godišnjak, 2011. Prvi prvom timu je bio od 2013. do 2019, osvojio titulu prvaka Srbije 2014, dva Kupa Radivoja Koraća. Zatim je otišao u Valensiju, da bi u poslednje tri sezone nosio dres Baksonije u kojoj se profilisao kao jedan od najboljih evroligaških bekova.

Prošle sezone Marinković je u proseku beležio 11 poena po utakmici uz 38 odsto uspešnosti pri šutu za tri poena, te 2,5 skoka i 1,5 asistencija.

Povodom ozvaničenja transfera se oglasio i klub iz Humske.

- Jednom, zauvek, Partizanovo dete... - Ovim rečima se najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan, Vanja Marinković, oprostio od svog kluba 2019. godine, kada je prelazio u Valensiju! Sada, nakon pet evroligaških sezona u dresovima Baskonije i Valensije, Vanja se sa 27 godina vratio svojoj kući, u svoj Partizan! On je sa Klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

 

 

Vanja Marinković, momak koji je bio jedan od simbola borbe u teškim vremenima za KK Partizan, stigao je u redove crno-belih sa 13 godina, a breme kapitenske trake preuzeo već sa 18, kada je predvodio Parni valjak kroz turbulentnu sezonu 2015-16. Dve godine pre toga, Vanja je zabeležio svoje prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa "Radivoj Korać" 2014. godine.

Igrajući za crno-bele, Vanja Marinković je tri sezone nastupao u Evrokupu i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa "Radivoj Korać". Tokom svog prvog perioda u Partizanu, Vanja je sarađivao je sa trenerima Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem.

Sada, crno-beli sin se vraća u tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović!

Standardni reprezentativac Srbije, branio je boje naše zemlje na Evrobasketu 2022. i na Svetskom prvenstvu 2023. kada je osvojena srebrna medalja, a u konkurenciji je za tim Srbije i na predstojećim Olimpijskim igrama.

Simbolično, Vanjin povratak je obeležen tamo gde je sve u vezi košake i njega počelo. Na košu u Čuburskom parku - stoji u saopštenju crno-belih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike