Ambasador Francuske priredio prijem za košarkašice Srbije pred OI: Košarka je polje takmičenja, ali i prijateljstva naše dve zemlje!

05.06.2024

14:38

0

Autor: G. F.

Pjer Košar poželeo mnogo uspeha i sreće našim reprezentativkama na Igrama u Parizu

Ambasador Francuske priredio prijem za košarkašice Srbije pred OI: Košarka je polje takmičenja, ali i prijateljstva naše dve zemlje!
Copyright kss.rs

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar organizovao je danas u Beogradu prijem za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, koja će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Košar je prijem za košarkašice Srbije organizovao u ambasadi Francuske u Beogradu.

- Košarka je odavno polje takmičenja, ali i prijateljstva između naše dve zemlje. Počelo je sa Anrijem Helom trenerom jugoslovenskog tima, koji se 1950. godine kvalifikovao za Svetsko prvenstvo - rekao je Košar i dodao:

- Nastavljeno je sa porodicom Maljković, Božidarom i Marinom, a danas i sa vama koji idete u Pariz na OI. Želim da vam poručim - brže, više, jače i iznad svega zajedno. Veoma sam srećan što ste danas ovde u ovom simboličnom zdanju koje oličava francusko-srpske odnose, a to znači da je ovo zdanje lepo i grandiozno, kao što su naši odnosi. Želim vam puno uspeha, puno sreće i neka najbolji pobedi.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je da KSS ima odlične odnose sa KS Francuske.

- Zahvaljujem se na prijemu i gostoprimstvu. KS Srbije i KS Francuske su dugi, dugi niz godina prijateljski Savezi. Mi gajimo specifične i odlične odnose. Dokaz za to je i utakmica u Lionu 12. jula na oproštaju Toni Parkera. To je još jedan predivan motiv da se još bolje zbližimo - rekao je Danilović.

Selektorka ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je srećna što će predvoditi nacionalni tim na OI u Parizu.

- Veoma sam dirnuta što ću se takmičiti na OI u Francuskoj, to već svi znaju, zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće, koliko i u Srbiji. Najviše slobodnog vremena provodim u Parizu, a deo mog stručnog štaba su stručnjaci iz Francuske. Pariz je uvek bio najlepši grad na svetu, a danas je veličanstveniji i lepši nego ikad - rekla je Maljković.

Košarkašice Srbije će na OI u Parizu igrati protiv Španije, Kine i Portorika.

- Nažalost, svečano otvaranje OI na Seni za nas ne predstavlja spektakl, već početak profesionalnog izazova bez presedana. Vodeći novi i veoma mlad tim, ne samo da ću učestvovati, već ćemo pokušati da pobedimo najjače protivnike na svetu. Želela bih da se zahvalim ambasadoru Pjeru Košaru i osoblju ambasade na vašoj saradnji u ovoj olimpijskoj godini. Živelo francusko-srpsko prijateljsko, živela Francuska, živela Srbija - istakla je Marina Maljković.

OI u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike