Boston Dalasu ni nadu nije ostavio, Luka se teši istorijom! Pogledajte u FULL HD kako se Porzingis vratio! (VIDEO)

07.06.2024

07:21

0

Autor: A. S.

Kakav meč, a tek je početak

Boston Dalasu ni nadu nije ostavio, Luka se teši istorijom! Pogledajte u FULL HD kako se Porzingis vratio! (VIDEO)
Kristaps Porzingis - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Potrajala je pauza između finalnih serija konferencija i glavnog finala, a navijači u Srbiji su, iako nemaju svog predstavnika, takođe jedva čekali da duel između Bostona i Dalasa krene.

Noćas je odigrana prva utakmica finalne serije NBA lige, a Boston je na svom terenu bio strašan i slavio sa 107:89.

Uzdali su se Maveriksi u sjajnog Luku Dončića koji je konačno dočekao da igra veliko finale, međutim, jeste Luka bio najbolji, ali mu je falilo podrške sa strane, pa su Mavsi kapitulirali. Na drugoj strani, povratnik iz povrede zbog koga su Sletiksi strahovali, Kristaps Porzingis je bio neverovatan.

Bio je ovo zapravo duel dvojice bivših saigrača, a više uspeha je imao Letonac. Dončić je meč završio sa 30 poena i 10 skokova, ali je podbacio u možda najvažnijem segmentu, asistencijama, samo jedna. Verovatno u tome i treba tražiti pravi razlog poraza Dalasa, koji je bio konkurentan tokom prve četvrtine i potom potpuno stao.

Nakon prvih 12 minuta, Boston je vodio sa 37:20 i već tada se moglo nagovestiti da će trijumfovati i to prilično lagano. Razliku su u nastavku samo uvećavali, pa je u jednom trenutku iznosila i +29. Seltiksi su u nastavku igrali mirno, svoju igru i upisali sigurnu pobedu.

Drugi meč finalne serije igraće se 10. juna od 2.00 po srednjeevropskom vremenu, treći je na programu tri dana kasnije, dok će se četvrti igrati 15. juna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike