Topić se oprostio od Crvene zvezde: Žao mi je što nisam duže igrao i ostavio dublji trag!

04.06.2024

20:31

0

Autor: G. F.

Mladi plejmejker karijeru će najverovatnije nastaviti kao član nekog od klubova iz NBA lige

Topić se oprostio od Crvene zvezde: Žao mi je što nisam duže igrao i ostavio dublji trag!
Copyright MN Press

Nema dileme da je mladi Nikola Topić jedan od onih na kojima će ležati budućnost srpske košarke.

Odlični plejmejker bio je gost na "zum" konferenciji, na kojoj je govorio i o vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi, od koje se, tako se može shvatiti, polako oprašta.

- Značio mi je period u Zvezdi. Samo mi je žao što nisam duže igrao i ostavio dublji trag. Sigurno da sam razmišljao i o opciji da ostanem u klubu još neko vreme, međutim to nije odluka koju mogu sam da donesem. Moram da vidim svoju budućnost oko tima koji me bude draftovao, da sa njima napravim plan oko oporavka kolena - rekao je Topić, pa se dotakao i Olimpijskih igara u Parizu:

- Još ništa nije definitivno, pa tako i pitanje oko mog nastupa za reprezentaciju na Olimpijskim igrama. Ako budem mogao, naravno da ću se staviti na raspolaganje selektoru Pešiću. Ali, opet ponavljam, sada mi je najvažnije da se zalečim i budem spreman za narednu sezonu. Fokus je na oporavku kolena.

Topić će na predstojećem NBA draftu, bar se tako predviđa biti visoko kotiran i velika je verovatnoća da će karijeru nastaviti u nekom od klubova iz najjače lige na svetu.

- Nisam imao kontakt ni sa jednom ekipom, još je rano. Naravno da laska kad se spominje da vas želi jedan takav trener kao što je Greg Popovič. Međutim, gde god da završim pristup će mi biti isti. Trudiću se da budem najbolja verzija sebe, da pomognem ekipi da bude bolja. Mislim da sam spreman za ovaj korak, imam već dovoljno iskustva u Evropi, igrao sam Evroligu, ABA ligu, Košarkašku ligu Srbije, takmičio se sa izuzetno kvalitetnim igračima i timovima. Verujem da je vreme da zakoračim na sledeći stepenik. Biće teško prilagođavanje, pogotovo prvih par meseci. Jedva čekam da vidim kako sve to izgleda. Sa mnogo strana sam čuo da je veoma zahtevno po broju utakmica i načinu igre. Jedva čekam… Sigurno da se stil igre mnogo razlikuje od evropske košarke. NBA je dosta brži i zahtevniji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike