Vučić se nada da će Jokić da zaigra u Parizu, veruje i u fudbalere na EP

04.06.2024

21:48

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije se dotakao i tema iz sporta

Vučić se nada da će Jokić da zaigra u Parizu, veruje i u fudbalere na EP
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da će naši fudbaleri daleko dogurati na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, kao i da će naši sportisti, a posebno košarkaši, imati uspeha na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vučić je za RTS rekao da je danas imao video poziv sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom i da se nada dobrom rezultatu fudbalera koji večeras igraju prijateljski meč sa reprezentacijom Austrije.

- Austrija ima dobru ekipu, verujem da ćemo pobediti i verujem da ćemo, ovog puta nema nikakvih prevelikih očekivanja, ali verujem da ćemo daleko da doguramo na Evropskom prvenstvu - rekao je Vučić.

Takođe je apelovao na navijače Partizana i Crvene zvezde, iako je istakao da zna da ne vole da organizovano navijaju za reprezentaciju, da budu uz naš nacionalni tim u Nemačkoj, jer će, kako je rekao, biti posebno teško u Gezelkirhenu i Minhenu.

- Apelujem da oni koji imaju vremena, koji mogu da budu uz srpski tim, uz srpsku reprezentaciju, a onda ćemo da na Olimpijadi navijamo za Jokića i drugove da pobede  Amerikance - poručio je Vučić.

Na pitanje da li zna da će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju, Vučić je odgovorio da ne zna, ali da se nada tome.

- Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem i njega i njegovu porodicu i ako ovo može da bude, ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Da se nadamo. Biće mnogo jaki i Kanađani sa Džamal Marijem i Šej Aleksanderom, i biće mnogo teško s Kanađanima i Amerikancima, ali ako neko može da ih pobedi, to je samo Srbija - rekao je Vučić koji smatra da nam Nemci više neće biti konkurentni, pa čak ni Francuzi domaćini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike