Partizan oduvao Megu! Valjak u punoj brzini ide po srpski tron!

30.05.2024

19:44

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u Pioniru slavili u majstorici polufinala plej-ofa Superlige

Partizan oduvao Megu! Valjak u punoj brzini ide po srpski tron!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Partizanovi košarkaši još jednom su ove sezone izabrali teži put u pokušaju da ostvare jedan od ciljeva postavljenih prošlog leta. Crno-beli večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladali Megu u majstorici polufinala plej-ofa Superlige Srbije, zakazavši tako nove duele sa Crvenom zvezdom u borbi za trofej - 96:68.

Najveći deo posla Panter i drugovi danas su završili već u prvoj četvrtini. Kapiten je preuzeo odgovornost, odmah na startu ubacio dve vezane trojke i tako ubacio Valjak u punu brzinu, kojom su košarkaši Mege prosto samleveni u uvodu meča.

Partizan je meč otvorio sa 10:0, a posle toga poeni crno-belih nizali su se kao na traci. Iz poseda u posed prednost Valjka je rasla u prvoj četvrtini, do maksimalnih plus 30 prilikom odlaska na prvi dvominutni odmor (39:9). 

Ipak, kao i nebrojano puta ove sezone, izabranici Željka Obradovića prerano su povukli ručnu. Posle furiozne uvodne deonice, u drugoj su crno-beli delovali kao početnici koji srljaju iz greške u grešku, pa su gosti do odlaska na veliki odmor skoro prepolovili zaostatak (47:31), iskoristivši samo osam dati poena Partizanovih igrača u tom periodu igre.

Međutim, neizvesnosti nije bilo. Već početkom drugog poluvremena crno-beli su krenuli da podižu prednost koja je u nastavku meča bila dovoljna da nekoliko minuta u završnom kvartalu dobiju i Partizanova deca Aleksa Dimitrijević i Savo Drezgić.

I dok su od Drezgića već videli šta može još prošle sezone, Grobari su večeras mogli da se uvere u veliki potencijal mladog centra, koji je na svoj 18. rođendan debitovao za prvi tim Valjka sa osam poena i jednim skokom.

PARTIZAN: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponitka 2, Kaboklo 16.

MEGA: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Iljasoglu 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2, Plavšić, 8 Jović 21, Malovec 3.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Partizan je pobedio Megu u majstorici polufinala plej-ofa Superlige Srbije 96:68.

MN Press
 

38. minut - Sve je odavno rešeno u Pioniru, čeka se samo konačan rezultat meča. U završna dva minuta ulazi se s vođstvom Partizana 90:64.

36. minut - Partizan je ponovo na plus 30 posle polovičnog učinka Jovića sa jedne i poena Dimitrijevića sa druge strane - 85:55, 35. minut. Malovec ubacuje trojku iz tajm auta Baraća, a potom svoje prve poene ubacuje i Drezgić - 87:58. 

34. minut - Posle dva i po minuta igre, prve poene za Megu u četvrtoj deonici postiže Filips u kontri posle ukradene lopte - 76:49. Ledej na drugoj strani odgovara zakucavanjem. Još jednom večeras Jović kompletira 2+1 - 78:52. Ovacije u Pioniru dobija i Savo Drezgić, prethodno je dva penala ubacio Ponjitka - 80:52. Na isteku 34. minuta Partizan vodi protiv Mege 83:54, posle 2+1 Dimitrijevića.

MN Press
 

32. minut - Četvrti kvartal otvoren je poenima Trifunovića sa poludistance - 72:47. Smailagić ubacuje trojku iz ekstraposeda za crno-bele, a potom ovacije dobija Aleksa Dimitrijević koji će debitovati za crno-bele na svoj 18. rođendan. Odmah potom je upisao i prve poene, polovičnim učinkom sa linije penala - 76:47.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Jelavić u 29. minutu ubacjuje prvu trojku za Megu večeras iz 14 pokušaja - 68:47. Seriju Mege 7:1 ispravljanjem svog promašaja prekida Smailagić. Na kraju treće deonice Partizan vodi 70:47.

MN Press
 

28. minut - Jović odgovara sa 2+1, uz četvrtu ličnu grešku Kabokla - 65:40, 27. minut. Novi poeni Anđušića iz prodora, posle čega Jović još jednom poentira uz faul, ali ovoga puta promašuje dodatno bacanje - 67:42. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Partizana 68:44.

26. minut - Ledej zakucava, Barać traži minut odmora. Na polovini treće deonice Partizan vodi 57:35. Marković promašuje zicer, kažnjava to trojkom Ledej - 60:35, 25. minut. Seriju Partizana 8:0 prekida Jović. Anđušić sa 2+1 povećava vođstvo crno-belih na 63:37. Filips pravi preko pola, Avramović promašuje trojku, ali ubrzo potom poentira u kontri posle ukradene lopte i asistencije Ledeja - 65:37. Barać zove još jedan minut odmora.

24. minut - Posle izgubljene lopte crno-belih Jović zakucava u kontri - 52:35, 23. minut. Trifunović je polovično precizan sa linije penala, a posle još jedne promašene trojke gostiju Trifunović poentira iz ofanzivnog skoka - 55:35. Iljasolu promašuje šut van linije 6.75.

MN Press
 

22. minut - Drugo poluvreme otvoreno je trojkom Anđušića iz ekstraposeda crno-belih - 50:31. Na drugoj strani prve poene za Megu u nastavku meča postiže Jelavić sa linije penala (2/2). Anđušić poentira i iz prodora - 52:33. 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Nije Partizan u drugom kvartalu zadržao ofanzivni ritam iz prvih 10 minuta meča. U drugoj četvrtini crno-beli su ubacili samo osam poena, što je Mega iskoristila da spusti minus na 16 pred odlazak na veliki odmor - 47:31. 

18. minut - U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Partizana 47:26.

MN Press
 

16. minut - Plavšić pravi nesportski faul nad Avramovićem. Reprezentativni bek ubacio je oba penala, a potom Smailagić pravi korake - 42:19, 15. minut. Iljasolu, uz malo sreće, dolazi do lakih poena - 42:21, a posle nove izgubljene lopte crno-belih Jović poentira u kontri - 42:23. Posle promašaja Avramovića za dva, Iljasolu u polukontri poentira sa poludistance. Obradović traži još jedan minut odmora - 42:25. Smit ubacuje važnu trojku za crno-bele - 45:25.

14. minut - Na drugoj strani Plavšić nije ubacio šut van linije 6.75. Ledeju lopta izlazi iz obruča posle šuta za tri poena. Jelavić ubacuje dva penala - 39:17. Seriju Mege 8:0 polovičnim učinkom sa linije penala prekida Anđušić. Skoro tri i po minuta su crno-beli bili bez poena u drugoj deonici - 40:17. Na isteku 14. minuta Partizan vodi 40:19 posle poena na obruču Plavšića. 

MN Press
 

12. minut - Mega otvara drugu deonicu mini serijom 6:0 za tajm aut Obradovića - 39:15. Anđušić promašuje trojku na isteku napada. 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Posle još jedne izgubljene lopte gostiju, Kaboklo poentira iz ofanzivnog skoka, a potom Panter krade loptu i i baca alej-up za Ledeja - 34:9. Ide trojka Avramovića za ogromnih 37:9. Milijašević promašuje trojku, na drugoj strani zakucava Kaboklo. Na kraju prve deonice Partizan vodi 39:9.

MN Press
 

8. minut - Zaključali su crno-beli sve prilaze svom košu, a posle poena Kabokla i Pantera odlaze i na preko 20 razlike na ulasku u 8. minut meča - 28:5. Novu seriju crno-belih 9:0 sa dva ubačena penala prekida Đurišić, koji je postigao sve poene za Megu u dosadašnjem toku meča. Na poene Ledeja, košem u reketu odgovara Jović - 30:9 na ulasku u poslednja dva minuta uvodne deonice.

6. minut - Posle ukradene lopte i lakih poena Anđušića u kontri Partizan na polovini prve deonice vodi 19:2. Seriju crno-belih 9:0 sa 2+1 prekida Đurišić. Još jedna osvojena lopta za Partizan i laki poeni u kontri za Avramovića - 21:5. Posle trojke Anđušića Partizan povećava najveći plus u dosadašnjem toku meča - 24:5. Barać za manje od šest minuta igre već je iskoristio dva tajm auta. 

MN Press
 

4. minut - Panter poentira sa poludistance za prvo dvocifreno vođstvo na meču - 10:0. Posle skoro tri minuta igre, prve poene za Megu postiže Đurišić sa poludistance. Ledej svoje prve poene postiže sa linije penala - 12:2. Odmah potom američki krilni centar u polukontri ubacuje i trojku, a posle novog zakucavanja Kabokla crno-beli vode 17:2.

2. minut - Meč je otvoren sa dve vezane trojke Kevina Pantera - 6:0. Gosti su promašili nekoliko šuteva na startu, Partizan posle zakucavanja Kabokla vodi 8:0, a Barać traži ekspresan tajm aut, posle kojeg Jelavić promašuje iz prodora. Anđušić na drugoj strani promašuje šut za tri poena.

- Crno-beli danas imaju i dva slavljenika.

- Bio je trener Partizana Željko Obradović prilično besan posle druge utakmice sa Megom, ali ne zbog poraza niti na svoje igrače. Šta je toliko razljutilo najtrofejnijeg trenera Evrope pročitajte u zasebnom tekstu.

- Crno-beli su morali privremeno da se isele iz svog doma. O razlozima zbog kojih se večerašnji meč ne igra u beogradskoj Areni pročitajte u posebnom tekstu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike